Svet
2 ogledov

Italijanski zunanji minister: Kriza cele generacije

begunci Saša Despot
Paolo Gentiloni je v intervjuju za agencijo dpa izrazil prepričanje, da bo migracijska kriza trajala še leta. “Gre za problem cele generacije,” je prepričan.

Masovni priliv iskalcev azila in ekonomskih migrantov iz Afrike in Bližnjega vzhoda je izziv Evropi, s katerim se bo primorana soočati še veliko let,” je v intervjuju za agencijo dpa menil italijanski zunanji minister Paolo Gentiloni.

Tisti, ki govorijo o lahkih rešitvah, imajo sicer lahko kratkotrajen uspeh, vendar menim, da so državljani dovolj odrasi in zreli, da razumejo, da gre za fenomen, ki bo trajal vso generacijo,” je prepričan Gentiloni. 

Iluzija je pričakovati, da težava lahko kar izgine. Fenomen migracij, s katerim se sooča Evropa, moramo reševati skupaj. Edini drugi način je, da problem prepustimo drug drugemu, a v tem primeru bi vsaka država težavo prepustila svoji sosedi, kar ni rešitev,” je dodal Gentiloni.

Rešitve bodo šefi držav iskali tudi na prihajajočem evropsko – afriškem vrhu na Malti, ki ga je Gentiloni označil kot prvo stopnico v procesu, ki bo gotovo trajal še leta. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.