Svet
37630 ogledov

Ivana s tujega računa dvignila milijon evrov

Ivana A., kraja denarja s tujega računa slika zaslona
Ivana A. je 12. aprila v enoti Lovćen banke v Herceg Novem podpisala nalog za dvig in z računa dvignila 230 tisoč evrov in 1,2 milijona dolarjev. Problem je bil le v tem, da račun ni bil njen, ampak je pripadal M. O.

Dan prej je Ivano A. Marko D. pripeljal v poslovalnico banke, kjer se je sestala z vodjem poslovalnice. Lažno se je predstavila kot lastnica računa M. O. iz Budve in vodji poslovalnice pokazala ponarejeno osebno izkaznico. Prosila ga je, da se ji naslednji dan ob treh popoldan izplača ves denar z računa, nato pa zapustila banko.

Istega dne okrog 16. ure je vodja poslovalnice dobil prek Viberja dobil klic, na telefonu se mi je izpisalo ime dejanske lastnice računa M. O. Telefon je, kot je kasneje ugotovila policija, uporabljal sostorilec Saša K. Oseba, ki je klicala, se je predstavila kot M. O. in prosila, da se izplačilo denarja izvede že ob pol enajstih in ne ob treh popoldan, kot je bilo sprva dogovorjeno, poroča portal Srpskainfo.

Naslednji dan zjutraj se je Ivana A. državljanka BiH, na banko pripeljala s taksijem, legitimirali so jo, podpisala je naloge za dvig denarja, ga prevzela ter odšla.

Policijske enote BiH in Črne gore so zdaj rešile primer in prijele tri osumljence. Izkazalo se je, da je Ivana A. delala v sodelovanju s kriminalno združbo iz BiH. Istočasno so opravili hišne preiskave v Banja Luki in Trebinju ter zasegli 25 tisoč evrov, večjo količino orožja in streliva ter okoli tri kilograme marihuane.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Soljatar 21:19 25.junij 2023.

    mene bl zanima kaj je z Golobovim računom v Romuniji...to se mal pozanimite...

  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:06 25.junij 2023.

    Še bolj zanimivo bi bilo, če bi izvedeli polno ime oškodovanke M.O., ki naj bi na računih premogla 230 tisoč evrov in 1,2 milijona dolarjev!?