Svet
62 ogledov

"Ivani nismo mogli pomagati"

Avtomobil ferrari modena 360 je popolnoma zgorel. (Foto: Kristina Stedul Fabac/P Žurnal24 main
Sven Šalković je pri razcepu Bosiljevo lahko le nemočno gledal, kako je gorel ferrari Marina Čolaka. "O tekmovanju nismo govorili," zatrjuje.

Sven Šalković, četrti iz skupine, ki je bila namenjena na Grobnik, zatrjuje, da ni sodeloval v nikakršni tekmi. Skupina štirih avtomobilov se je skupaj vozila do Karlovca, nato so se preostali trije avtomobili oddaljili.

Fotografije nesreče si oglejte v GALERIJI.

Medtem ko so se na bencinski postaji pripravljali za pot do Grobnika, ni prišlo do dogovora o tekmi. "To ni bila nobena tekma. Resnično, skupaj smo se vozili do Karlovca in najbrž smo vozili nekaj nad omejitvijo, ne pa ekstremno hitro,“ je za Večernji list povedal Šalković.

"Mislili smo, da gorita oba"
Ko je prišel na kraj nesreče, je ferrari že gorel. Zaradi ognja in dima se mu je bilo nemogoče približati. Zanika navedbe v medijih, da se ni ustavil na kraju nesreče. "Mislili smo, da oba gorita. Šele po nekaj minutah smo videli Čolaka, kako se premika na travi. Dekleta na žalost zaradi dima in ognja nismo mogli videti. Želel sem ji pomagati, zato ni korektno, da mediji pišejo, da sem pobegnil,“ je še dejal.

Spomnimo, prejšnji petek je na hrvaški avtocesti pri razcepu Bosiljevo prišlo do hude prometne nesreče. Profesionalni dirkač Marin Čolak je s svojim ferrarijem pri visoki hitrosti zletel s ceste. Avtomobil se je vžgal, v njem pa je ostala ujeta 20-letna Ivana Obad, ki je na kraju nesreče umrla. Čolak je še vedno na zdravljenju v bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.