Svet
66 ogledov

Ivanka Trump dobila lekcijo na Twitterju

Ivanka Trump EPA
Hčerka ameriškega predsednika Donalda Trumpa in svetovalka v Beli hiši Ivanka Trump je na družbenem omrežju pokomentirala očetovo odločitev za bombandiranje v Siriji. Odgovoril ji je novinar CNN-a Jake Tapper.

"Časi, v katerih živimo, zahtevajo sprejemanje težkih odločitev. Ponosna sem na očeta, ker je zavrnil sprejetje grozljivih zločinov proti človeštvu," je na svojem Twitter profilu zapisala Ivanka Trump.

Kot je znano, ameriški predsednik Trump je v četrtek sprejel odločitev, s katero je odredil raketni napad na vojaško letališče v sirski pokrajini Homs. Šlo je za povračilni ukrep na napd s kemijskim orožjem, za katere ZDA odgovornost pripisujejo režim sirskega predsednika Bašarja  al Asada.

Novinar CNN-a Jake Tapper se je Ivanki odločil pokazati lekcijo; vprašal jo je, kaj misli o tem, da je njen oče predlagal, da se sirskim beguncem prepove vstop v ZDA. "Vidiš pri tem kakšna odstopanja? Hvala." Ivanka na njegovo objavo ni odgovorila.

Mešani odzivi v kongresu

V ameriškem kongresu in med komentatorji pri tem prihaja do mešanih odzivov na odločitev predsednika o raketnem napadu v Siriji, poroča STA. Svobodnjaški republikanski senator Rand Paul iz Kentuckyja je petkov raketni napad označil za neustavnega, ker lahko po ustavi le kongres odobri vojno. Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer zatrjuje, da je bil napad na letališče v Siriji, s katerega je režim Bašarja al Asada v torek sprožil napad s kemičnim orožjem, v ključnem nacionalnem interesu ZDA in kot tak v skladu z ustavo.

Republikanski kongresnik iz Michigana Justin Amash sprašuje, od kdaj je napad s kemičnim orožjem v neki državi v ameriškem nacionalnem interesu. Demokrat iz Connecticuta Chris Murphy pa opozarja, da za Trumpovo odločitvijo ni nobene strategije, ampak gre le za čustveno reakcijo na televizijske podobe posledic napada s kemičnim orožjem, kar je zelo nevaren način vodenja zunanje politike.

Vodja senatne večine Mitch McConnell iz Kentuckyja in predsednik predstavniškega doma kongresa Paul Ryan iz Wisconsina sta medtem prepričana, da je Trumpova odločitev pravilna in ustavna, pridružili pa so se jima tudi številni drugi republikanci, ki so zagnali ustavni kraval vsakič, ko je bivši predsednik Barack Obama kam poslal ameriške vojake.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • MihaPu 00:39 10.april 2017.

    Zanimivo, teli Američani se tako radi zgovarjajo in branijo da je "nekdo" (nima veze) naredil ZLOČIN proti človečnošti a se sami ne zavedajo, da so v najmanj 100 letih naredili toliko zločinov in ubijanja nedolžnih ljudi po svetu, da smo ...prikaži več nehali šteti. Pa kaj oni mislijo, da smo mi debili? Koga oni farbajo? Pizduni eni hipokriti. Delajo se kot da imajo oni edini pravico ubijati po svetu in da ko ONI ubijajo "božje otroke" pod imenom "kolaterala", to za njih ni NIČ. Satanistične zio-svinje.

  • Papaja Popi 17:54 09.april 2017.

    Kakšna lekcija neki ?Vsi radi pametujejo.Samo, da pridejo na naslovnico.