Svet
56 ogledov

Ivanka Trump očetu zabila nož v hrbet

Donald Trump, Ivanka Trump Profimedias
Ivanka Trump in njene blagovne znamke. Proizvodi prihajajo iz Kitajske, čeprav je Trump v svojem inavguracijskem govoru izpostavil zajezitev takšne prakse. Bela hiša se sicer pripravlja na jutrišnji prvi obisk nemške kanclerke Merklove.

"Sledili bomo dvema enostavnima praviloma," je v svojem inavguracijskem govoru izpostavil Donald Trump. "Kupuj ameriško in zaposluj ameriško." Medtem ko je izrekel te besede, je osem ladij iz Kitajske v Združene države Amerike prevažalo robo z blagovnimi znamkami Ivanke Trump.

Najmanj 23 ton čevljev, dve toni ženskih bluz in najmanj 1600 denarnic iz goveje kože, ki nosijo ime Invake Trump so od Trumpove izvolitve iz Kitajske dospeli v ZDA, kažejo podatki ameriške carine.

V tem času Trump Kitajsko obtožuje, da z nepošteno trgovino in manipulacijami krade delovna mesta Američanom, ameriške proizvajalce pa obtožuje, da selijo svoje proizvodnje izven domovine.

Ivanka Trump to počne posredno, in sicer preko proizvajalcev, ki jim je zaupala svoje blagovne znamke: G-III, Mondani in Mark Fisher. G-III je v letu 2015 s podpisom Ivanke Trump prodal proizvode za dobrih 29 milijonov dolarjev, v prvih devetih mesecih lanskega leta je prodaja v primerjavi z istim obdobjem v prejšnjem letu poskočila za dobrih 13 milijonov.

Prejšnji mesec je Trump v Beli hiši organiziral srečanje z ameriškimi gospodarstveniki, na katerem je zopet izpostavil vrnitev proizvodnje v Ameriko. Očitno bo to vračanje potekalo v več fazah; kakšen dan po sestanku je ena izmed tovarn na Kitajskem prejela naročilo za 10 tisoč kosov obutve s podpisom Ivanke Trump.

Priprave na obisk Merklove

Ameriški predsedik Donald Trump se sicer pripravlja na jutrišnji obisk nemške kanclerke Angele Merkel, s katero naj bi največ pozornosti namenila ravno gospodarskim temam, poroča STA.

Tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Seibert je danes dejal, da bodo Merklovo na poti spremljali predsedniki upravnih odborov nekaterih nemških podjetij. Organizirali bodo tudi okroglo mizo s predstavniki podjetij in vajenci, saj naj bi med drugim govorili o praktičnem usposabljanju delavcev.

Angela Merkel | Avtor: EPA EPA

Prvo uradno srečanje Merklove in Trumpa se bo pričelo ob 10.45 po lokalnem času (15.45 po srednjeevropskem času) v Beli hiši, kjer bosta govorila o mednarodnih zadevah in čezatlantskem sodelovanju. Sledila bo novinarska konferenca ter delovno kosilo, kjer se bodo pogovarjali predvsem o gospodarstvu in trgovini.

Iz Bele hiše so sicer sporočili, da bo srečanje namenjeno predvsem začetku osebnih odnosov med voditeljema, Trumpa pa menda zanimajo izkušnje Merklove glede odnosov z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Rafaelus 11:45 14.marec 2017.

    In kaj ma Janez s tem, si bolnik al kaj ???

  • razerznak 00:53 14.marec 2017.

    v bistvu ne, sj donald dobro ve kako kapitalizem deluje

  • smuc 19:55 13.marec 2017.

    Res je bolnik, spodaj dvema pa se je Patria zagozdila v možgane!