Svet
4565 ogledov

Ivankin odgovor glede nadlegovanja

Ivanka Trump EPA
Vprašanje za Ivanko Trump, če verjame ženskam, ki njenega očeta obtožujejo spolnih nadlegovanj.

"To je neumestno vprašanje," je sprva poudarila Ivanka Trump, ko jo je novinar NBC Newsa vprašal, če verjame ženskam, ki njenega očeta obtožujejo spolnih nadlegovanj. "Mislim, da je to neumestno vprašanje hčerki; če torej verjame obtožbam zoper očeta, ko pa je ta jasno povedal, da v tem ni resnice. Mislim, da to ni vprašanje, ki bi ga postavili drugim hčerkam," je rekla Trumpova hči in njegova višja svetovalka v Beli hiši. Dodala je, da ima kot hčerka pravico, da verjame svojemu očetu.

Ivanka Trump je intervjuju sodelovala kot ena izmed predstavnic ameriške delegacije na zimskih olimpijskih igrah.

13 žensk ga je obtožilo nadlegovanja

Najmanj 15 žensk se je izpostavilo z obtožbami na račun Trumpa; 13 jih trdi, da jih je aktualni ameriški predsednik spolno nadlegoval, dve pa, da sta bili priči njegovega obscenega obnašanja v družbi žensk.

Vsi primeri naj bi se zgodili preden je zaprisegel kot ameriški predsednik.

Funkcija Ivanke Trump kot svetovalke v Beli hiši vključuje tudi zavzemanje za izboljšanje statusa žensk v Amerike. "Prepogosto naša kultura na delovnem mestu ne vključuje potrebnega spoštovanja do žensk. Gre za številne oblike nespoštovanja, vključujoč spolno nadlegovanje, kar se nikoli ne sme tolerirati," je v lanskem letu poudarila hči ameriškega predsednika na svetovnem forumu žensk na Japonskem.

Ko se je odzvala na govor Oprah Winfrey na nedavni podelitvi Zlatih globusov in pri tem pozvala vse moške in ženske, da se združijo in rečejo Čas se je iztekel, kar je slogan gibanja za boj proti nadlegovanju na delovnem mestu, so Trumpovi hčerki številni očitali licemerstva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Albatroz 07:19 27.februar 2018.

    koliko imaš denarja toliko si lahko privoščiš, prav zagotovo pa ni dejanje Trumap pa prav zagotovo ni primerno za mesto ki ga zaseda.

  • mph 21:49 26.februar 2018.

    Odlično je povedala.