Svet
196 ogledov

Iz -5 na +25. Z lahkoto!

Egipt
1/22
Barbara Barbič
Niso redki, ki si zimske dneve mraza in snega radi olajšajo s kratkim pobegom v tople kraje. V Egiptu je te dni 25 do 30 stopinj Celzija, morje meri okrog 23 stopinj. Hurgada poleg morja in sonca ponuja še vrsto zanimivosti. Nemiri, ki občasno izbruhnejo v Kairu, se v turističnih centrih niti ne slutijo.

Nekaj ur do Dunaja z avtom, kombijem ali avtobusom, tam na letalo in čez dodatne dobre tri ure je človek že lahko v Egiptu. Za tiste, ki niso ravno največji pristaš zimskih radosti, izvrstna izbira, da lažje premostijo čas do pomladi.

Hurgada ali pač Sharm el Sheikh sta sicer tudi v zimskem času, domačine vidimo v bundah in celo škornjih, za Evropejce pa temperature od 25 do 30 stopinj, kolikor jih izmerijo januarja in februarja, pomenijo pravo poletje sredi domače zime.

Počitnice v tako imenovanih resortih, kjer dopustnika res razvajajo na vsakem koraku, pa ne pomenijo nujno le kopanja v hotelskih kompleksih ter preizkušanja eksotične hrane in pijače. Počitniški ponudnik poskrbi tudi za ogled puščave in beduinske vasi, vožnjo s štirikolesniki ali jahanje kamel po puščavi, potapljanje v najbolj severnem tropskem morju, Rdečem morju, v katerem skoraj na vsakem koraku naletimo na koralni greben in na stotine vrst živopisnih koralnih rib.

Za potapljanje oz. tako imenovane snorkljanje (za katero potrebujemo le masko in dihalko) ni potrebno nobeno posebno znanje, oprema je na voljo v izposojevalnici, pred nami pa se odpre res prava morska pravljica. Nekakšen National Geografic v živo.

“Nobenih napetosti ne čutimo”

V Egiptu je prehod med januarjem in februarjem teden dni preživela tudi Ljubljančanka Barbara Terčon s partnerjem. S ponudnikom ETI potovanja je izbrala Hurgado. “Vam ne morem povedati, kako zelo sem zadovoljna. Se kar bojim, ko bova spet prišla v mrzlo Ljubljano,” nam je povedala, ko smo jo srečali v beduinski vasi sredi egiptovske puščave.

Dvakrat sva se že potapljala, uživava v dobri hrani in družbi. Škoda, ker teden dni tako hitro mine,” je dodala Terčonova. Na vprašanje, ali se kaj čutijo nemiri v Kairu, ki so zahtevali tudi smrtne žrtve, je poudarila, da niti malo. “Povsem varne se počutimo, če nam ostali v hotelu ne bi povedali za te nemire, zanje niti ne bi vedeli," je povedala Ljubljančanka, ki je v Egiptu letovala preko ponudnika ETI Slovenija. Ta je v Hurgado popeljal tudi nekaj slovenskih novinarjev, ki smo si na lastne oči prepričali v kakovost njihove ponudbe. 

Zanemarljive pritožbe

Podjetje ETI, ki iz Slovenije organizira potovanja v Egipt, pazljivo izbira svoje uslužbence. “Turistični vodiči so vsi višje izobraženi ljudje,” pove Boštjan Weldt, direktor slovenskega predstavništva ETI. Tudi ostali zaposleni, od receptorjev, natakarjev, kuharjev, z večnimi nasmeški na obrazih dajejo dopustniku občutek, da je res dobrodošel in da nobena še tako nenavadna prošnja ni pretrd oreh. Weldt dodaja, da imajo vsi gostje, ki letujejo preko njihovega podjetja, v vsakem hipu na voljo svojega predstavnika in ne le dvakrat tedensko, kot je to običajno pri drugih ponudnikih.

Na ta način tudi takoj odpravijo kakršnakoli morebitna nezadovoljstva. “Tudi sicer imamo zelo malo pritožb. Če je povprečje pritožb pri drugih ponudnikih 3-odstotno, je pri nas le dober odstotek, pa še te pritožbe se zvečine nanašajo na zamude letalskih prevoznikov, na kar nimamo vpliva.” 

Weldt poudari, da je visoka kvaliteta že od prvega dne podjetja naprej prioriteta tako pri izbiri hotelskih kot letalskih partnerjev. Priljubljeni in priznani hoteli verige Red sea hotels in flota rečnih Nilskih križark Grand Cruises, ki prav tako spadata pod okrilje družinskega podjetja ETI, sta bila ključ do uspeha. ETI se je v Nemčiji uveljavil v zelo kratkem času in je že več let vodilni organizator potovanj v Egipt. V Sloveniji je prisoten od lanskega leta; njihova ponudba je na voljo na tej povezavi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.