Svet
35875 ogledov

Iz Kremlja prispelo sporočilo za Ukrajince

Ukrajina, vojna, Kijev Epa
Iz Kremlja so danes sporočili, da je ruska delegacija pripravljena na nadaljevanje mirovnih pogovorov z Ukrajino. "Naša delegacija bo pripravljena nadaljevati pogovore," je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Po njihovem pričakovanju bodo pogajanja znova stekla danes zvečer. V Kijevu medtem ne vedo, kdaj se bodo pogovori nadaljevali.

Delegacija, ki jo bo znova vodil Vladimir Medinski, bo po besedah Peskova na pogovore prispela pozno popoldne in bo čakala na ukrajinske pogajalce. Peskov ni želel razkriti, kje bodo pogovori potekali, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Je pa spomnil, da je ruski predsednik Vladimir Putin večkrat jasno predstavil "pogoje za rešitev situacije", tudi v pogovoru s tujimi voditelji.

Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba pa je na Facebooku zapisal, da trenutno ne vedo, kdaj se bodo pogovori nadaljevali. "Pripravljeni smo na pogajanja, pripravljeni smo na diplomacijo, ampak nikakor nismo pripravljeni sprejeti ruskih ultimatov. Trenutno ni znano, kdaj se bodo nadaljevali pogovori," je sporočil.

Prvi krog pogovorov o konfliktu, ki ga je z invazijo na Ukrajino minuli četrtek sprožil ruski predsednik Vladimir Putin, je potekal v ponedeljek zvečer, in sicer v eni od rezidenc beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka ob belorusko-ukrajinski meji v bližini Černobila. Preboja ni prinesel, Rusija pa je invazijo na Ukrajino še okrepila.

Komentarjev 30
  • Pepe007 17:03 02.marec 2022.

    Isto težavo kot Putin je imel Hitler. Tudi takrat so Nemce izven Nemčije zatirali, jih pobijali in je moral nujno iti v "obrambno" akcijo. Pa Milošević je imel enak problem.

  • Majazmaja 16:47 02.marec 2022.

    Putinu je počilo zaradi vseh ukrajinskih zdrah v zadnjih (vsaj) 8. letih. Oz. ne zdrah, ampak genocida - poboj 22.000 Rusov. Ampak vseeno bi zadevo lahko izvedel bolj elegantno. Za začetek bi mednarodni javnosti sporočil, kaj Ukrajinci delajo z Rusi ...prikaži več v Ukrajini, nato v tistih dveh ukrajinskih ozemljih izvedel referendum in to bi bilo to. Ne pa da si je nakopal sankcije EU (njegovi prijatelji Kitajci že ploskajo zaradi biznisa!), nam pa enormne cene goriv in hrane.

  • h4ck3r 16:16 02.marec 2022.

    Torej pogajanja bi lahko bila, ampak jih ena stran zavlačuje...bi bilo veliko lažje soditi ali je ta neudeležba res zaradi Ruskih ultimatov in tako vsekakor upravičena ali pa je Ukrajinsko vodstvo vpeljalo že svojo računico ali pa da delajo po ...prikaži več navodilih demokratičnih zunanjih svetovalcev.