Svet
15 ogledov

Iz morja potegnili še drugo črno skrinjico

Reševalci letala Air Asia EPA
Indonezijski potapljači so danes iz Javanskega morja potegnili še drugo črno skrinjico ponesrečenega letala družbe AirAsia. Gre za snemalec pogovorov v pilotski kabini, ki ga bodo zdaj odpeljali na analizo.

Skrinjico z zapisi zadnjih pogovorov pilotov pred nesrečo so našli kakih 20 metrov od kraja, kjer so pred tem našli drugo črno skrinjico, ki beleži podatke o poletu in ki so jo na površje dvignili v ponedeljek.

Snemalec pogovorov v pilotski kabini je bil pod velikim kosom ponesrečenega letala in potapljači so si pomagali tako, da so ta del letala rahlo dvignili s pomočjo napihljivih vreč, nato pa uspeli priti do črne skrinjice.

Doslej našli 48 trupel

Skrinjici naj bi zdaj preiskovalcem nesreče pomagali ugotoviti, kaj se je tik pred strmoglavljenjem dogajalo v pilotski kabini. Letalo malezijske družbe AirAsia je s 162 ljudmi na krovu strmoglavilo 28. decembra lani. Bilo je na poti iz indonezijske Surabaye v Singapur, v morje pa naj bi glede na prevladujoče domneve strmoglavilo zaradi slabega vremena.

V iskalni akciji, ki vključuje ameriške, kitajske in druge tuje ladje, so doslej našli 48 trupel. Med potniki je bila večina Indonezijcev, po en Singapurec, Malezijec in Britanec, kopilotka Francozinja in trije Južnokorejci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.