Svet
19 ogledov

Iz nakupovalnega središča zaradi laka na nogah

pedikura Shutterstock
Videoposnetek Savdijke, ki se je uprla ukazom zloglasne verske policije, naj zapusti nakupovalno središče, ker ima nohte na nogah namazane z lakom, je postal prava internetna senzacija.

Posnetek prikazuje, kako agentje savdske Komisije za spodbujanje kreposti in preprečevanje pregrehe od ženske zahtevajo, naj izgine iz nakupovalnega središča. A Savdijka se ukazom ne želi podrediti. "Ostajam in me prav zanima, kaj boste proti temu storili," reče na posnetku.

"Ni vaša stvar, če imam na nohtih lak," neimenovana ženska, ki se je na posnetku ne vidi, odločno pravi moškim iz verske policije. "Vlada vam je prepovedala, da nas nadlegujete. Lahko samo nudite nasvete in nič več," še pravi Savdijka.

Pri tem se sklicuje na nove omejitve, ki so v Savdski Arabiji začele veljati letos. Ena izmed njih verski policiji prepoveduje, da nadleguje ženske zaradi njihovega vedenja in oblačil.

Verska policija ne sme nadlegovati ljudi

Savdski kralj Abdulah je januarja za poveljnika verske policije imenoval verskega zmerneža, kar je vzbudilo upe, da bo popustljivejše vodstvo ublažilo drakonske družbene omejitve. Kmalu po prevzemu vodenja policije je namreč šejk Abdulatif Abdel Aziz al Šejk prepovedal članstvo prostovoljcev v komisiji, ki uveljavlja stroga islamska pravila kraljevine. Aprila pa je odločil, da verska policija ne sme nadlegovati ljudi in jim groziti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.