Svet
4 ogledov

Iz nevihte v uničujoč orkan

Nevihta Noel, ki je že prerasla v orkan prve stopnje, se že približuje Bahamom. Žurnal24 main
Tropska nevihta Noel, ki te dni pustoši po Karibskem otočju, je pridobila na svoji moči in se že prelevila v orkan prve stopnje. Pri tem pa je povzročila smrt najmanj 108 ljudi.

Orkan Noel se pri tem z vetrovi z močjo več kot 120 kilometrov na uro približuje Bahamom, kjer so že izdali opozorilo pred orkanom, prekinjen pa je tudi ves ladijski promet. Na nižje ležečih predelih Kube je Noel že v sredo z doma pregnal več kot 24.000 ljudi, tamkajšnje poplave pa so uničile najmanj 2000 domov. V Dominikanski republiki, kjer so zaradi orkana že razglasili izredne razmere, so na delu številni prostovoljci, ki pomagajo oblastem priti do območij, ki so od države odrezana že tri dni.

Največ žrtev v Dominikanski republiki
Noel je do sedaj zahteval že najmanj 108 življenj. Največ ljudi, 72,  je zaradi poplav in močnega vetra umrlo v Dominikanski republiki. Na Haitiju so oblasti potrdile, da je v naraslih vodah umrlo 34 ljudi, na Jamajki pa je umrl en človek po tem, ko se je zaradi močnega dežja porušila hiša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.