Svet
18651 ogledov

Iz ognja rešili sef z 18 milijoni evrov, gasilci nato prejeli nenavaden ukaz

požar garaža ogenj
1/2
Beograjskim gasilcem je uspelo iz požara v Zemunu rešiti sef z neverjetnimi 18 milijoni evrov.

Konec julija je v Zemunu izbruhnil velik požar, ki je zajel tri tovarne.

Preiskovalci še niso ugotovili, zakaj je zagorelo, za zdaj je znano le, da je začelo goreti v skladišču ene od tovarn, od koder se je ogenj hitro razširil na druga poslopja.

Srbski Kurir piše, da naj bi pred požarom silovito počilo, gasilci pa so med gašenjem prejeli nenavadno navodilo.

Nadrejeni so jim sporočili, da je v enem od gorečih objektov skrivni sef, ki ga morajo na vsak način rešiti. Ker je bila tovarna v ognjenih zubljih, so vedeli, da je sef praktično nemogoče locirati, kaj šele, da bi se do njega prebili. Kljub temu so se odločili, da bodo tvegali, je za Kurir povedal dobro obveščeni vir.

Gasilcem so našli sef in ga odnesli iz tovarne, kjer je sledil nov šok.

Odprli so sef, ki je bil pri strani poškodovan, in ostali brez besed. V njem je bil, piše Kurir, kup nepoškodovanih evrskih bankovcev različnih vrednosti in takoj jim je bilo jasno, da gre za večmilijonski znesek.

Naenkrat se je ob gasilcih pojavil lastnik tovarne, iz katere so rešili sef. Gasilci so dobili navodilo, naj se umaknejo, lastnik pa je pobral denar in odšel. Kasneje so ugotovili, da je bilo v trezorju spravljenih 18 milijonov evrov.

Med posredovanjem je bilo poškodovanih šest gasilcev, štirje so se zastrupili z dimom, dva sta dobila opekline druge stopnje. Požar so pogasili naslednji dan.

Zakaj natančno je zagorelo, še ni jasno. Policija ne izključuje možnosti, da je bil požar podtaknjen, saj očividci trdijo, da je pred požarom silovito počilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • matermila 12:27 10.avgust 2018.

    Glupi naslov,ki nima ne riti ne glave.