Svet
12 ogledov

Iz pijanca v popolnega moškega

Ken in Tracy sta se pred kratkim poročila. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kronični uživalec alkoholnih pijač, ki se je redno verbalno znašal nad svojo spremljevalko, se je po možganski poškodbi spremenil v popolnega moškega.

Ken Merryweather iz angleškega mesta Hadfield se je skoraj vsak večer odpravil na redna popivanja v bližnji lokal, nakar se je vinjen ponoči vračal domov in se verbalno znašal nad dolgoletno spremljevalko Tracey.
Nekega dne se je osebnost 44-letnika popolnoma spremenila, saj ga je zadela možganska kap. Sprememba osebnosti je bila po okrevanju tako očitna, da se je Tracey s Kenom odločila stopiti v zakonsko zvezo.

Ken je dejal, da je kljub dejstvu, da mu je možganska krvavitev povzročila nešteto problemov, nadvse vesel, da ga je obenem spremenila v boljšega moškega. "Bil sem izredno nesramen. Nad Tracy sem se znašal vsakič, ko sem spil nekaj vrčkov piva," je zatrdil. "Pred nesrečo sem se vsak dan po delu odpravil naravnost v gostilno, kjer sem ostal do dveh, treh zjutraj," doda.

Alkoholu se je popolnoma odpovedal
Le nekaj ur, preden ga je zadela možganska kap, je Ken veselo popival v enem izmed lokalov. Naslednje jutro ga je 47-letna Tracey našla v nezavesti na kuhinjskih tleh. "Ken ni dihal, zato sem ga začela oživljati," je zatrdila.

"Izgubil sem okoli 70 odstotkov spomina, tako da sem se moral znova naučiti hoditi in govoriti. Zdravnik mi je rekel, da je bil tovrsten napad le še vprašanje časa. Alkoholu sem se popolnoma odpovedal. Tracey je rekla, da sem postal boljša oseba," konča Ken.

"Pravijo, da se osem od desetih razmerij, kjer eden utrpi možgansko krvavitev, razdre, saj se ljudje spremenijo. Pri nama so se stvari pošteno izboljšale," konča Tracey.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.