Svet
17 ogledov

Iz razbitin žrtvi ukradli kartico

Neznanci so izkoristili nesrečo in oropali eno od žrtev. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po navedbah poljskih oblasti so neznanci v razbitinah poljskega letala, ki je strmoglavilo v Rusiji, eni žrtvi ukradli kreditno kartico in z njo dvigovali denar. Ruske oblasti navedbe zanikajo.

Iz pisarne državnega tožilca v Varšavi so sporočili, da je bil dvig gotovine v višini 6.000 zlotov (1.446 evrov) izvršen z bančnega računa Andrzeja Przewoznika, ki je umrl v strmoglavljenju nesreče. Przewoznik je bil eden od pomembnih osebnosti, vodil je odbor za nadzor nad poljsko zgodovinsko dediščino.

Neznanci, po navedbah predstavnika poljske vlade naj bi šlo za tri pripadnike ruske posebne policije, so ukradli dve kartici, uspelo pa jim je uporabiti le eno. Prvi dvig denarja je bil izveden le dve uri po nesreči. V naslednjih dneh so na bankomatu v mestu Smolensk denar dvignili še enajstkrat. Pri drugi kartici tatovi niso imeli sreče. Zabeležili so namreč šest neuspelih poskusov dviga gotovine.

Poljski preiskovalci so o dvigih denarja obvestili ruske, predstavnik ruskega notranjega ministra pa je zanikal njihove navedbe.

V nesreči letala 10. aprila je umrlo 96 potnikov in članov posadke, med njimi predsednik Lech Kaczynski s soprogo in delegacija državnega vrha, ki so bili namenjeni na slovesnost ob 70. obletnici pokola poljskih vojakov v Katinskem gozdu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.