Svet
2326 ogledov

Iz "tovarne otrok" rešili več kot 160 otrok

Nigerija, mama, otrok Reuters
Oblasti so preiskale tri ustanove, v katerih so vladale grozljive razmere.

V glavnem mestu Nigerije Lagosu se je odvila policijska akcija, v kateri so preiskali dve neprijavljeni sirotišnici in tako imenovano "tovarno otrok". V njih so našli več kot 160 otrok, ki so preživljali številne zlorabe. 

Abgboola Dabiri, svetnik za področje mladih iz Lagosa, je povedal, da so rešili 100 deklic in 62 dečkov. "Otroci in najstniki so bili rešeni iz "tovarne otrok" in sirotišnic. Namestili smo jih v državne domove, kjer bomo poskrbeli za njihovo varnost in zaščito," je dejal po poročanju BBC. 

Zgodbe ujetih v tovarnah otrok so si podobne. Včasih gre za neporočene nosečnice, ki jim obljubijo zdravstveno varstvo, nato pa jim vzamejo otroke. V drugih primerih gre za ženske, ki so jih ljudje, ki vodijo tovrstne ustanove, načrtno zlorabili, da bi zanosile. Njihove otroke nato prodajo v posvojitev, uporabijo za otroško delo, pošljejo na ulice Evrope, kjer jih silijo v prostitucijo ali jih ubijejo v ritualih. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.