Svet
372 ogledov

Iz Venezuele poročajo o domnevnem uporu med vojaki

Diosdado Cabello EPA
V venezuelskem mestu Valencia naj bi danes prišlo do upora vojske in pozivov k vstaji proti predsedniku države Nicolasu Maduru.

Koliko vojakov naj bi sodelovalo v uporu, za zdaj ni jasno. Eden vodilnih predstavnikov vlade Diosdado Cabello je medtem sporočil, da so aretirali več teroristov, ki so napadli vojaško oporišče, poroča britanska mreža BBC.

Cabello, vodilni član vlade in namestnik vodje vladajoče Socialistične stranke predsednika Madura je prek Twitterja sporočil, da podpira vojsko "proti temu napadu terorističnih skupin".

Do domnevnega upora proti Maduru naj bi prišlo v vojaškem kompleksu Fuerte Paramacay, 170 kilometrov zahodno od prestolnice Caracas.

Ponoči naj bi streljali

V videoposnetku, ki je danes zaokrožil po socialnih omrežjih, je videti skupino moških v vojaških uniformah, ki trdijo, da so začeli upor v mestu Valencia, da bi ponovno vzpostavili demokracijo, poroča agencija Reuters. Skupina se je v videu poimenovala 41. brigada.

Ena od prič v Valenciji je povedala, da je ponoči slišala streljanje, še poroča Reuters.

V drugih delih države do vstaj naj ne bi prišlo. Kot je še sporočil Cabello, med vojaki vlada absolutni mir, ljudstvo in vojska pa bosta skupaj branila domovino.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:02 07.avgust 2017.

    Manduro in njegovi ritoalpinisti bogatijo na račun nafte,raja je pa lačna in revna,zato je skrajni čas,da ga pospravjo in to dobesedno!

  • Avatar čavez
    čavez 18:58 06.avgust 2017.

    Skrajni čas, počistijo to Mandurino nesnago, in v katoliških državah muslimani na najvišjih mestih so lahko samo smetarji in ne kot v Venezueli ki je muslimanski drek podpredsednik države ki ima samo v Ameriki naloženih pol milijarde pokradenih dolarjev.