Svet
4713 ogledov

Iz zapora pobegnilo okoli 400 zapornikov

zapor
1/2
Shutterstock
Pazniki jim pobega niso mogli preprečiti, saj so se zbali za lastna življenja.

Okoli 400 zapornikov je po uporu v enem od zaporov v južnem predmestju libijske prestolnice Tripoli pobegnilo iz zapora, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila tamkajšnja policija.

Pobegli zaporniki so bili obsojeni zaradi različnih kaznivih dejanj. Med njimi so tudi podporniki nekdanjega libijskega diktatorja Moamerja Gadafija, ki so sodelovali v spopadih, na koncu katerih so sile libijskega nacionalnega prehodnega sveta leta 2011 voditelja ubile. S tem se je končal tudi osemmesečni upor proti Gadafijevemu režimu.

Vse od tedaj je libijska prestolnica središče bitk oboroženih skupin za vpliv. Samo od ponedeljka je bilo po podatkih libijskega ministrstva za zdravje v spopadih med milicami ubitih vsaj 49 ljudi, okoli 129 jih je bilo ranjenih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Sienna_Grimley 14:44 03.september 2018.

    Naredim dobro celo najboljšo plačo na spletu od doma. Prejšnji teden sem dobil 9825 $, saj sem preprosto delal od doma na internetu. Sem redni univerzitetni študent in samo delam to delo v mojem času samo 20 do 25 ur ...prikaži več na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko semm gaa poskusil. To je tisto, kar počnem ... ........ ➥➥ ➥➥➥ ➥➥ www.Internet43.Com