Svet
23 ogledov

Iz zemlje rešili dečka

Filipini tajfun Reuters
Ž 500 žrtev tajfuna na Filipinih. Reševalcem uspelo rešiti dečka, ki je bil 24 ur zakopan pod zemljo.

Najhujši letošnji tajfun na Filipinih je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 475 življenj, skoraj 200.000 ljudi pa je ostalo brez strehe nad glavo. Filipinska vlada je zaprosila za mednarodno pomoč.

Tajfun Bopha je v torek divjal po otoku Mindanao, kjer je izbrisal z obličja celotna naselja, silovit veter in močno deževje pa sta povzročila poplave in zemeljske plazove.

Vojska je sporočila, da išče še najmanj 377 pogrešanih oseb, pomoč pa potrebuje več kot 179.000 ljudi, ki so ostali brez vsega, zavetišče pa so si poiskali v šolah, telovadnicah in drugih objektih.

Reševalcem je po poročanju Reutersa uspelo rešiti dečka, ki je bil 24 ur zakopan pod zemljo. Njegovo zdravstveno stanje ni znano, prav tako ne, kje so njegovi starši.

258 žrtev tajfuna so našli na vzhodni obali Mindanaa, 191 pa so jih odkrili v krajih New Bataan in Monkayo ter njuni okolici. 17 žrtev so našteli drugod po otoku, devet pa tudi na otoku Visayan.

Filipinska vlada je poslala pomoč v hrani in drugih potrebščinah 150.000 prebivalcem vzhodne obale Mindanaa, kjer so trije kraji zaradi zemeljskih plazov in uničenih mostov še vedno odrezani od sveta.

ZDA in Japonska so Filipinom že ponudile nujno pomoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.