Svet
46 ogledov

Izbrisali so njeno objavo, kako privarčevati v zdravstvu

paracetamol Profimedias
Objavila je, kako bi zdravstvo lahko letno prihranilo več milijonov evrov, a je Facebook njeno objavo izbrisal.

Ella Fielding je na družbenem omrežju Facebook zapisala, kako bi lahko britansko zdravstvo prihranilo več deset milijonov letno. Primerjala je ceno zdravila paracetamol, ki ga lahko kupi v lekarni, s ceno paracetamola, če je izdan na recept. Primerjava je pokazala, da je v slednjem primeru cena kar 22-krat višja.

"Če so vam predpisali manjšo količino in si jo lahko sami kupite, prosim, pomagajte zmanjšati finančni pritisk na zdravstvo, da bi tako zagotovili sredstva za tiste, ki jih najbolj potrebujejo," je zapisala Fieldingova.

Njena objava iz marca 2016 je naletela na velik odziv. "Objavo je do 18. maja letos delilo 120.000 uporabnikov in Facebook se je zdaj odločil, da jo izbriše, ker ni v skladu z njihovi pravili," je povedala za britanski Mirror. Sama ni čisto prepričana, katero pravilo je kršila. Facebook naj bi ukrepal na podlagi pritožbe.


 

Komentarjev 3
 • Avatar križar
  križar 11:31 20.maj 2017.

  In to Plešastemu Jastrebu so jo nastavli!

 • ode 19:27 19.maj 2017.

  Na tem portalu so izbrisali vse članke o prepovedi t.i. koncerta hrvaškega ultra nacionalista v Mariboru - žurnalovci so mu nastavili rit!

 • erikkk 13:30 19.maj 2017.

  Gnide pokvarjene kar je v dobro ljudi se briše .. kar pa je v dobro milijonarskih mafijozov je pa OK...Upam da poslednja leta dihajo na tem svetu drugače jih bomo zbrisali