Svet
1317 ogledov

Izbruh ošpic v begunskem centru

begunci nemčija EPA
Zaradi izbruha ošpic začasno prepovedali izhod iz centra.

V sprejemnem centru za begunce v berlinskem okrožju Reinickendorf sta z ošpicami okužena dva otroka. Tam nastanjenim ljudem so začasno prepovedali izhod iz centra. V karanteni je tako okoli 600 ljudi.

"Težko je še bolj omejiti svobodo gibanja ljudi, ki že zdaj živijo v utesnjenih razmerah," je dejal predstavnik deželnega urada za begunce Sascha Langenbach in dodal, da bo treba hitro rešiti več izzivov, tudi v sodelovanju z ministrstvom za zdravje.

Po njegovih besedah bodo morali čim prej zabeležiti starost vseh ljudi, ki so nastanjeni v centru, in dosledno preveriti, kdo izmed njih je bil cepljen proti ošpicam. Da bi ljudem lahko razložili situacijo, bodo zaposlili tolmače za turščino, arabščino in farsi.

Langenbach je dejal, da so že sprejeli preventivne ukrepe za zaščito prebivalcev centra, med drugim je ministrstvo za zdravje poleg prepovedi izhodov uvedlo obvezno nošenje zaščitnih mask. Dodal je, da bodo ukrepi strogi, vendar je varnost na prvem mestu, pri čemer bo še vedno ustrezno poskrbljeno za prehrano in higieno.

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 2
  • Kmodri 16:12 26.september 2023.

    Nič čudnega!

  • Ender3 12:11 26.september 2023.

    E to pa je jeba ! V nekaj urah je epidemija..