Svet
15 ogledov

Izbruh vulkana terjal vsaj enajst žrtev

Džakarta Sumatra vulkan izbruh
1/5
EPA
V izbruhu vulkana na indonezijskem otoku Sumatra je danes po navedbah oblasti umrlo najmanj enajst ljudi, štirje med njimi so bili študentje.

Vulkan Sinabung bruha od septembra, zaradi česar je domove zapustilo več kot 30.000 ljudi. Vulkan je sicer od sredine januarja kazal znake zmanjšanja aktivnosti, danes zjutraj pa je vnovič izbruhnil. Kammne in pepel je bruhal do 2.000 metrov visoko v zrak in prekril okoliško pokrajino s sivim prahom, STA povzema poročanje francoske tiskovne agencije AFP. Oblasti se bojijo, da bo zaradi izbruha umrlo še več ljudi. Štiri žrtve od enajstih so bili študentje, ki so si šli v sklopu ekskurzije ogledat vulkan, poroča Sky News.

Zaradi aktivnosti vulkana je od septembra lani domove v bližini zapustilo več deset tisoč ljudi. Pristojne oblasti so sicer v petek tistim, ki živijo dlje kot pet kilometrov od vulkana, dovolile vrnitev domov.

Sinabung je nazadnje izbruhnil avgusta leta 2010, ko se je po 400 letih prebudil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.