Svet
1409 ogledov

Izginila dveletna deklica, stekla obširna iskalna akcija

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
V torek okoli 13. ure je iz naselja Banjsko polje v bližini Bora v Srbiji izginila dveletna deklica Danka Ilić. Iskanje deklice še poteka. Vsaka minuta je pomembna.

Policija, gorski reševalci in druge pristojne službe že od torka popoldne iščejo dveletno Danko Ilić. Do zdaj iskanje ni obrodilo sadov. Prvič so v Srbiji aktivirali hitri odziv Amber Alert, imenovan Poišči me, da bi deklico čim prej našli. Vsaka minuta je pomembna, saj so vremenske razmere trenutno zelo neugodne. Na območju pada dež, temperatura pa se je ponoči spustila na 6 stopinj Celzija. 

Policija je pregledala vse stavbe v naselju Banjsko polje, poroča Blic. Blokirali so tudi vse poti v naselje, tako da imajo zdaj dostop vanj le prebivalci, reševalci, gasilci in policija. Pri iskanju si pomagajo s helikopterji, droni, termovizijskimi kamerami. Iskalni akciji so se pridružili tudi sorodniki in prijatelji družine ter prebivalci Bora. V bližini kraja, kjer je izginila deklica, je gozd. Po neuradnih informacijah jo je na tem območju opazil eden od prebivalcev.

Deklica je imela v času izginotja na sebi vijolične hlače in olivno zeleno jakno. Visoka je okoli 85 centimetrov, lase je imela spete.

"Ko sem se obrnila, je ni bilo več. Nima še dve leti, maja ju bo dopolnila," je povedala dekličina mama. "Ne govori še. Klicala sem jo, a se mi ni oglasila." Mati je sina in hčerko pripeljala v Banjsko polje, da se malo razgibajo in sprehodijo. "Moja družina izvira od tod in kot otrok sem bila tukaj pogosto," je za Novosti povedala mama. 

Banjsko polje je primestno naselje, v katerem so številni stanovanjski objekti. Pot nad naseljem vodi proti gozdu. Policija je to območje preiskala z dronom, a kot rečeno, za zdaj neuspešno.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 4
  • Kmodri_ 19:28 27.marec 2024.

    Mater vola, kako mladi srbini so že zavedni...da je drugod lepše!

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 13:25 27.marec 2024.

    O hudo,upam da jo najdejo živo in zdravo!!!

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:44 27.marec 2024.

    Kakšen idiot lahko to naredi,da mu je ma