Svet
5 ogledov

Izginila naj bi ameriška vojaka

Nizozemsko vojaško poveljstvo v Urugzanu bo danes tudi formalno predano ZDA in A Žurnal24 main
Med iskanjem dveh pogrešanih ameriških vojakov je bilo ranjenih 25 pripadnikov mednarodnih sil Isaf in afganistanskih vojakov, in sicer v t.i. prijateljskem ognju.

Na zahodu Afganistana sta izginila dva pripadnika Nata. Afganistanska policija je sporočila, da sta vojaka umrla, Nato pa, da je šlo za ameriška padalca.  Na zahodu nemirne države sicer delujejo tudi slovenski vojaki. Simon Korez, tiskovni predstavnik Slovenske vojske, je za STA dejal, da jih do zdaj ni nihče obvestil, ''da bi bilo karkoli s slovenskimi vojaki v Afganistanu drugače, kot je razmeram primerno''.

Pogrešana že dva dni
Dva pripadnika sil zveze Nato (Isaf) pogrešajo že od srede. Izginila sta, ko sta bila na rutinski misiji, zavezništvo pa ju intenzivno išče.

Spopad s talibani
Med iskanjem dveh pogrešanih ameriških vojakov je bilo ranjenih 25 pripadnikov mednarodnih sil Isaf in afganistanskih vojakov, in sicer v t.i. prijateljskem ognju. Zveza Nato tega sicer ni potrdila.

Med iskanjem pogrešanih ameriških padalcev so se Natovi vojaki spopadli s talibani. Natova letala naj bi pomotoma bombardirala obrambne linije Isafa in afganistanske vojske. Preiskava primera Isaf še poteka.

Afganistanska vojska je potrdila tudi smrt sedmih pripadnikov afganistanskih varnostnih sil, številni pa naj bi bili ranjeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.