Svet
9 ogledov

Izgnan iz države, ker je predebel

Debelost Shutterstock
Novozelandske oblasti so južnoafričanu sporočile, da je predebel, da bi še lahko živel v njihovi državi.

Kuharskemu mojstru, ki tehta 130 kilogramov, so oblasti pojasnile, da je predebel in da zato "ne ustreza zdravstvenim standardom". Grozi mu izgon iz države, kljub temu, da je v šestih letih, odkar živi na Novi Zelandiji, skujšal 30 kilogramov, poroča BBC News.

Do sedaj brez težav

Zakonca Buitenhuis sta se iz Južne Afrike na Novo Zelandijo preselila leta 2007, vsakoletno podaljševanje delovnih viz pa je po besedah soproge "potekalo brez večjih težav". "Nikoli niso omenili Albertove teže ali njegovega zdravja, pa je bil prej veliko težji," je povedala.

V začetku maja pa so oblasti zavrnile prošnjo za podaljšanje vizuma s pojasnilom, da je za zavrnitev kriva Buitenhuisova teža. "Ironija je, da sedaj tehta veliko manj, kot takrat, ko sva prispela v državo, pa tudi manj, kot ob njegovem zdravniškem pregledu, ki so ga oblasti sprejele," še dodaja soproga. Zaradi odločitve sta se že pritožila novozelandskemu ministrstvu za priseljevanje.

Preveč stroškov

Predstavnik urada pa je že pojasnil, da so prošnjo zavrnili zaradi velike verjetnosti, da Buitenhuis zboli za sladkorno boleznijo, povečanim krvnim pritiskom in srčnimi obolenji. "Pomembno je, da imajo vsi priseljenci sprejemljiv zdravstveni standard, da bi tako minimalizirali stroške in potrebe po novozelandskih zdravstvenih storitvah," je bil odločen.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 06:18 28.julij 2013.

    Če nekdone zna prevajati , takšen izkrivljen prevod pa potem vidi nekdo , ki nima pojma o imigracijski politiki , prevzame takšen kretenski članek kot senzacijo , ki veze z resničnostjo nima, kakor tudi ne z mednarodnimi standardi podeljevanja državljanstev ...prikaži več in naturalizacijo.Človeku enostavno niso odobrili DRŽAVLJANSTVA iz navedenih razlogov . Kot turista in pa začasno zaposlenega, pa ne morejo nikakor odbiti .