Svet
3 ogledov

Izgubila očeta in tri otroke

Nesreča malezijskega letala Profimedias
Žalostne zgodbe posameznih potnikov malezijskega letala. Nizozemska žaluje.

Potem ko so se tik po nesreči malezijskega letala v medijih pojavljale zgodbe olajšanih potnikov, ki so jih različne okoliščine v zadnjem hipu odvrnile od vstopa na to letalo, je zdaj objavljen popis vseh potnikov strmoglavljenega letala. Na njem med drugim nizozemski senator, ugledni strokovnjaki in aktivisti v boju zoper Aids ter številni posamezniki z ganljivimi zgodbami...

V strmoglavljenjem letalu je umrlo 192 Nizozemcev, 44 Malezijcev, 27 Avstralcev, 12 Indonezijcev, 10 Britancev, po štirje Nemci in Belgijci, trije državljani Filipinov ter po eden iz Kanade in Nove Zelandije. Na letalu je bilo 80 otrok, med njimi trije dojenčki.

Avstralske medije so preplavile zgodbe družin, ki so izgubile svoje člane na letalu.

56-letna Ninik Yuriani iz Indonezije je potovala k svoji 86-letni mami na Javo. Na Nizozemsko se je v upanju na lepšo prihodnost s hčerko preselila pred 17-timi leti.

Avstralec Nick Norris je zaključil počitnice v Evropi in se s tremi vnuki vračal domov. Njegova hči in partnerka so se odločile še nekaj dni ostati na Nizozemskem. Hči je tako ostala brez očeta in še treh otrok, 8-letnega Otisa, 10-letne Evie in 12-letnega Moa.
 
77-letna nuna Philomene Tiernan se je vračala s potovanja po Evropi, v okviru katerega je sodelovala na teološki delavnici na Irskem. V Avstraliji je poučevala na šoli v Sydneyu.

Pozivi mednarodne skupnosti

Tovrstne posamezne žalostne zgodbe preplavljajo tudi Nizozemsko, od koder sta bili dve tretjini potnikov. Tamkajšnji premier Mark Rutte se je že včeraj najglasneje odzval na poročila agencij, da so separatisti s prizorišča na svojo roko začeli odnašati trupla in jih pri tem ropati.

Mednarodna skupnost na čelu z zahodnimi državami poziva k neodvisni preiskavi in neoviranem dostopu do prizorišča strmoglavljenja. Obstaja namreč bojazen, da bi lahko proruski separatisti, ki jih Zahod in Kijev sumita odgovornosti za strmoglavljenje, skušali prikriti ali prirediti ključne dokaze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.