Svet
13 ogledov

Izgubljena v cunamiju združena s starši

Raudhatul Jannah Profimedias
Starša takrat štiriletne deklice sta po uničujočem cunamiju bila prepričana, da je njun otrok umrl. Deset let kasneje se je zgodil čudež.

Raudhatul Jannah so razglasili za mrtvo, potem ko je njo in sedemletnega brata z njihovega doma v Acehu odnesel cunami. Staršema se je z najmlajšima otrokoma uspelo rešiti na leseni deski. Mesec dni so iskali hčerko in sina, a na koncu le obupali nad tem, da bi ju še kdaj videli. 

Junija je Jannahin stric v neki vasi opazil dekle, ki se je vračalo iz šole in je bilo presenetljivo podobno pogrešani deklici. Po poizvedovanju je ugotovil, da je deklico morje prineslo do enega izmed oddaljenih otokov jugozahodno od province Aceh. 

Starša sta obiskala dekle, za katero se je izkazalo, da je njuna hči. "Ko sem jo videla, mi je srce noro razbijalo ... Njen obraz je podoben mojemu. Objela sem jo. Vrnila mi je objem in se v mojem naročju počutila domače," je povedala Jamaliah, dekličina mati. Rangkuti, oče, je dejal, da sprva ni verjel, da bi to lahko bila njegova hči. A ko jo je videl, je v trenutku vedel, da sta jo našla.

Preživel je tudi brat

Srečanje pa ni dalo odgovora le na vprašanje, kaj se je zgodilo z Jannaho. Dekle je namreč povedalo, da sta oba z bratom preživela cunami tako, da sta se oklepala lesenih desk. Starša sedaj upata, da jima bo uspelo najti najstarejšega sina. Oče domneva, da sin živi na enem izmed otokov na otočju Banyak. 

Približno leto dni po cunamiju sta otroka živel z ribiči in njihovimi družinami na otokih. Nek ribič ju je želel oba posvojiti, a je na koncu vzel le Jannah, saj je menil, da ne bo mogel preživeti še dveh otrok. Ribičeva ostarela mati Sarwani, ki je pomagala pri vzgoji dekleta, ji je dala ime Wenni. Sarwani je dejala, da je zelo srečna, ker je družina spet združena. "Vedno bo del naše družine, v bistvu se vsi zdaj počutimo kot ena velika družina," je povedala. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.