Svet
4558 ogledov

Izjemno redko vremensko presenečenje

Nevihtni oblaki
Vreme ne preneha presenečati tudi na pragu zime.

Medtem ko se je pri nas vreme po včerajšnjem sneženju umirilo, imajo izjemno naporno noč za seboj pri naših južnih sosedih; obilne deževne padavine so skoraj povsem ohromile splitske ulice.

Gasilci so posredovali na več deset mestih, promet na nekaterih ulicah je bil povsem onemogočen. V pol ure je v dalmatinskem mestu padlo kar 30 litrov dežja na kvadratni meter.

Danes bo ob Jadranu delno jasno s šibko burjo, drugod bo oblačno. Jutri bo povečini oblačno, a suho.

Podobna vremenska napoved velja za Italijo, kjer so bili včeraj priča redkemu vremenskemu prizoru za ta območja. Prebivalce Salerna je presenetila velika vodna tromba, številni posnetki vremenskega pojava so zaokrožili na spletnih omrežjih.

Vodna tromba, imenovana tudi vodni tornado, vodni vrtinec ali v angleščini waterspout je podnebna tvorba, ki sicer nastaja predvsem v poletnih dneh ob menjavi vremena. Lahko nastane kot posledica 'kopenskega tornada', najpogosteje pa se oblikuje nad morjem ob kroženju toplih in hladnih zračnih mas.

Zima Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka za vikend Trije modeli temperaturnih sprememb Prognoza Arsa Slovenija Pretresljive napovedi: Grozi nam segrevanje zraka za šest stopinj

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.