Svet
31 ogledov

"Izmazal se je z umorom"

oscar pistorius EPA
Pistorius je morilec, ki bi moral biti obsojen za naklepni umor, je prepričan brat pokojne Reeve Steenkamp.

Adam Steenkamp je šest mesecev spremljal proces proti človeku, ki je ubil njegovo sestro. Po petkovi razglasitvi sodbe je njegova družina razočarana in se počuti izdana s strani južnoafriškega sodnega sistema. 

Oscar Pistorius je zanj hladnokrven morilec. "V srcu vem, da se je izvlekel. Izmazal se je z umorom," je dejal Adam. "Ne razumem logike, po kateri lahko oprostiš umor nekoga, ki je štirikrat ustrelil v zelo majhno stranišče. To ni dejanje nekoga, ki ne namerava ubiti." 

Če bi srečal Pistoriusa, bi ga vprašal, kaj se je zgodilo, kako je lahko storil kaj takega. Prepričan je, da je Pistorius zlomljen moški, ki se na prostoru za priče ni najbolje znašel. Njegovo vedenje v sodni dvorani opisuje z besedami "groteskna panotmima". "Ko sem ga videl bruhati in jokati, sem si mislil, 'Bodi moški,'" je dejal Adam, ki je bil razočaran nad Pistoriusovim vedenjem. "Izgledalo je, kot da igra." Adam priznava, da si včasih želi, da bi se lahko maščeval, a se zaveda, da s tem ne bi popravil ničesar. 

Pistorius žongliral med več ženskami hkrati

O Pistoriusu in njegovem odnosu do žensk je bilo v času procesa veliko povedanega in napisanega. Znan naj bi bil kot velik ženskar, ki je bil v razmerju z več ženskami hkrati. Tudi v razmerju s Steenkampovo je njegovo skakanje s cveta na cvet bilo razlog za prepire. V času, ko sta bila z Reevo par, naj bi se tako dobival še z dvema ženskama. S Steenkampovo je začel hoditi, ko je bil v zvezi s Sam Taylor, ki je običajno pri njem prespala vsaj štirikrat tedensko. Z Erin Stear naj bi se večkrat srečal v tednih pred smrtjo Steenkampove. 

V enem od sms-sporočil, ki so jih predstavili tudi na sodišču, je Reeva Pistoriusu očitala, da vsakih pet minut sliši o kakšni novi ženski, s katero je bil. Ko pa ona pove kaj o bivšem fantu, s katerim sta bila več let par, pa je ogenj v strehi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.