Svet
10 ogledov

Izognil pojasnjevanju o krivdi

Ratko Mladić Reuters
Haaškemu osumljencu Ratku Mladiću se danes ne bo treba razjasniti o tem, ali je kriv ali ne. Zaradi bolezni se namreč ne bo pojavil v sodni dvorani.

Nekdanji vodja vojske Republike Srbske Ratko Mladić bi se moral pred haaškimi sodniki pojaviti danes popoldan, vendar se zaradi bolezni ne bo, je poročala agencija beta.

Sodišče naj bi Mladić obvestil, da zaradi bolezenskega stanja danes ne more biti prisoten, hkrati se je odrekel pravici do prisotnosti v vseh postopkih o njegovem statusu.

Prihajajo srbski zdravniki

Danes bi se Mladić moral izreči še o zadnjem dodatnem delu obtožnice, ki ga bremeni krivde za streljanje tridesetih muslimanov v vasi Bišina pri Šekoviću leta 1995. Ostale točke obtožnice, ki Mladića med drugim bremenijo genocida in zločinov proti človeštvu, ostajajo enake.

Prihodnji teden bo Mladića v priporu pregledala ekipa srbskih zdravnikov. Mladićevo zdravstveno stanje je vprašljivo vse od dneva, ko so ga zajeli.

Komentarjev 1
  • privat 20:02 11.november 2011.

    kako je bogi ta morilec...pa še bolan je..!! Res se mi smili ,zakaj ga ne usmrtijo da se ne muči?? Z njim pa v Jasenovac ,tam je že spomenik takim morilcem!