Svet
35 ogledov

Izolski goljuf na begu

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Hrvaški portal 24sata objavlja zgodbo o premetenem Izolanu Zoranu Cvetkoviću, ki naj bi imel na vesti za okrog 50 milijonov evrov goljufij. Oblasti ga iščejo.

O goljufu iz Izole se je v slovenskih medijih začelo pisati že konec junija; v zvezi z delovanjem družbe First Free Bank, katere ustanovitelj je Cvetković, pa je Agencija za trg vrednostnih papirjev že 9. aprila letos na svoji spletni strani objavila opozorilo javnosti, v katerem je sporočila, da omenjena družba pri ATVP za opravljanje investicijskih storitev in poslov v Sloveniji ni pridobila ustreznega dovoljenja.

28. maja je omenjena agencija v okviru postopka nadzora zaradi suma piramidnega sistema zadevo odstopila Generalni policijski upravi. Odgovore na vprašanja, na kateri točki je preiskava, pričakujemo jutri.

Že konec junija je portal 24sata pisal o goljufu iz Izole, ki so mu nasedli tudi številni hrvaški državljani. Danes zgodbi o Zoranu Cvetkoviću, ki je izginil neznano kam, dodajajo še podrobnosti.

K poslu vabil z lepoticami
Zoran Cvetković je v Izoli pred dvema letoma velikopotezno odprl banko pod krinko. Na odprtju se je prepevalo, veliko pilo, goste so zabavale tudi hostese z ruskega govornega področja.

Lažni bankir je banko odprl v bratovi hiši; šlo je za lažno izpostavo panamske banke. K poslu je pritegnil okrog petdeset samooklicanih menedžerjev in "mojstrov prevar“, ki jim danes preti na tisoče prevaranih vlagateljev. Med njimi so tudi ugledni podjetniki, dva zdravnika in dva politika iz Hrvaške. O banki danes ni nobenega sledu, Cvetković pa je pobegnil – domnevno v Švico.

Spletni naslov www.firstfreebank.com je bil v Panami zakupljen za nekaj mesecev, in sicer "za pest dolarjev“. Izolski prevarant pa se je s pomočjo mreže sodelavcev dokopal do več kot 50 milijonov evrov, s katerimi je izginil neznano kam.

Omenjeni portal dodaja, da naj bi ga slovenske oblasti – če bi se želel vrniti domov – nemudoma aretirale, prevare pa preiskuje tudi hrvaška policija. Goljuf pa naj se ne bi skrival le pred oblastmi, saj naj bi mu pretilo tudi "nekaj izterjevalskih ekip“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.