Svet
60 ogledov

Izpoved policista: "Od tedaj nisem spal"

Teroristični napad v Tuniziji EPA
Policist, ki je ubil napadalca petkovega streljanja na plaži v Tuniziji, je z javnostjo delil nekaj informacij. Napadalec se je po streljanju podal v stransko ulico, tam je tudi molil.

“Vanj sem izstrelil dve krogli. Od tedaj nisem spal,” pravi tunizijski policist, ki je ubil napadalca Seifeddina Rezguia, po tem ko je molil v stranski ulici, piše Daily Mail.

V napadu na plaži blizu hotela v tunizijskem obmorskem turističnem mestu Sousse je 23-letni študent in pripadnik religije Kairouan v petek v strelskem napadu ubil 38 ljudi. Britanski mediji pišejo, da je prišel na plažo oblečen kot običajen fant, svoje žrtve pa je izbiral zavestno, najbolj so ga zanimali Britanci in Francozi.

Policist, ki javnosti ni želel razkriti svojega imena, je napadalca ubil, ko je ta že končal s svojim pobijanjem. Napadelec je odšel v stransko ulico, medtem ko so nanj streljali policisti se je spustil na kolena in molil. Nato je vstal in naredil še nekaj korakov, preden ga je policist ustrelil in dvakrat zadel. Po besedah policista je bil 23-letnik takoj mrtev.

Mesto zapustilo 11 Slovencev

Po poročanju STA naj bi danes mesto Sousse zapustilo enajst slovenskih državljanov. Gre za 11 od skupno 14 Slovencev, ki so nastanjeni v hotelu blizu tistega, ki je bil tarča napada. Po podatkih slovenskega zunanjega ministrstva je sicer v Tuniziji še približno 90 slovenskih državljanov, ki niso izrazili želje po vrnitvi in nadaljujejo svoje počitnice.

Delo varnostnikov v hotelu pa je danes ostro kritiziral tunizijski notranji minister Mohamed Najem Gharsalli. Prepričan je, da bi bilo lahko žrtev petkovega napada v hotelu v Soussu manj, če bi varnostniki v hotelu policijo hitreje obvestili o dogajanju. Če bi bilo delovanje varnostnikov in policije usklajeno, bi po njegovem mnenju lahko napadalca hitreje eliminirali. 

Preberite še:

V napadu na hotel v Tuniziji 38 mrtvih

IS se hvali: "To je fant, ki je ubil 38 ljudi na plaži"

Slovenci v Tuniziji so na varnem

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ephor 21:54 28.junij 2015.

    Ponavadi se predajo, ja. Res čudno, da ga je kar ustrelil, potem ko je njemu uspelo postrelit 38! ljudi. Jožeka za policaja.

  • Nesrečni 20:45 28.junij 2015.

    jaz bi ga tudi pustil živeti! Kajti če umreš kot mučenik, dobiš vse device muslimanskega sveta v onostranstvu za kavsat. Evo zakaj to delajo! Bolani folk!

  • Marjan Pisk 12:30 28.junij 2015.

    čist prav jaz bi ga med molitvijo