Svet
20 ogledov

Izpustili varnostnika Osame bin Ladna

Osama bin Laden EPA
Pakistanske oblasti so izpustile osebnega telesnega stražarja nekoč najbolj iskanega terorista na svetu Osame bin Ladna Amina Al Haka. Slednji naj ne bi bil "ključni igralec" v teroristični organizaciji Al Kaida.

Prav tako naj ne bi imel veliko uporabnih informacij, kot sta za CBS News dejala dva visoka predstavnika pakistanske policije, ki sta hotela ostati neimenovana. O izpustitvi bin Ladnovega varnostnika je sicer najprej poročal britanski časnik The Telegraph.

Njihovim novinarjem so pakistanske oblasti dejale, da so Al Haka aretirale pomotoma in da policisti proti njemu niso našli nobenih obremenilnih dokazov, ki bi ga povezovali z Osamo bin Ladnom. Zato se je sodišče odločilo, da ga izpustijo na prostost.

Sama izpustitev Al Haka, ki sicer velja za izurjenega borca, po poročanju CBS Newsa sproža vprašanja o tem, kako močno se je pakistanska oblast dejansko odločena zoperstaviti islamskim skrajnežem, ki aktivno delujejo v nekaterih delih države.

Odnosi med Islamabadom in Washingtonom so se v zadnjih tednih močno poslabšali. Ameriške oblasti namreč pakistansko oblast obtožujejo, da so njihove varnostne sile močno povezane s celicami teroristične organizacije Haqqani. Njegov vodja Jalaludin Haqqani in njegovi soborci so namreč tesno povezani z Al Kaido, ki deluje na območju ob pakistansko-afganistanski meji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.