Svet
8 ogledov

Izrael bi spet napadel Iran

ZDA se bojijo, da Iran na skrivaj razvija jedrsko orožje (Foto: AFP) Žurnal24 main
Izraelski politični vrh naj bi med kolegi pridobival podporo za napad na jedrske objekte v Iranu. Ta bo vsakršen napad "kaznoval".

Izraelski časnik Haaretz je poročal, da premier Benjamin Netanjahu in obrambni minister Ehud Barak v vladi iščeta podporo za napad na iranske jedrske objekte. Uradne potrditve ali zanikanja pisanja ni bilo. Kot še piše Haaretz, je sicer trenutno v izraelski vladi še več tistih, ki napadu nasprotujejo.

Stara zgodba (ne)civilnega programa

Tudi tokrat je glavni argument za napad na iranske objekte sum, da Teheran pod krinko civilne rabe jedrske energije izdeluje atomsko bombo. V Izraelu bi zato napadli vnaprej, saj se počutijo ogrožene.

Iran ne bo okleval

Iran je v pripravljenosti in bo "kaznoval" kakršenkoli izraelski napad nanj, je danes dejal vrhovni poveljnik tamkajšnjih oboroženih sil, general Hasan Firuzabadi.

"Vsako grožnjo – tudi takšno majhne verjetnosti in oddaljeno – smatramo kot dokončno grožnjo. Smo v popolni pripravljenosti," je poudaril Firuzabadi za iransko tiskovno agencijo Fars. "S pravo opremo smo jih pripravljeni kaznovati in jih pripraviti do tega, da bodo obžalovali kakršnokoli napako," je še dodal.

Obenem je poudaril, da bodo ZDA "utrpele veliko škodo v primeru vojaškega napada na Iran s strani sionističnega režima".

Komentarjev 2
  • privat 19:42 03.november 2011.

    kaj je svet bolan...

  • 1111 18:48 02.november 2011.

    ...Izraelci se repenčijo, ker jih podpihujejo ZDA, ko se bodo enkrat hamburgerji odmaknili, se pa bodo usrali v hlače in vsi bodo krivi, pa holokavst, pa ne vem še kaj vse...