Svet
8 ogledov

Izrael in ZDA priznali razlike

Voditelja Izraela in ZDA sta na različnih bregovih. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Ameriški predsednik Barack Obama in izraelski premier Benjamin Netanjahu sta javno priznala, da imata različne poglede na to, kako doseči mir na Bližnjem vzhodu.

Voditelja sta se danes srečala v Washingtonu. Včeraj je predsednik ZDA sicer v govoru napovedal, da mora bodoča palestinska država temeljiti na mejah, določenih pred vojno leta 1967.

Netanjahu je na to odgovoril, da je Izrael sicer pripravljen popuščati, da pa bi meje iz leta 1967 pomenile, da Izrael ne more učinkovito braniti države.

Vseeno je pozdravil Obamova prizadevanja, češ da si Izrael želi miru.

Pozdravili vizijo Obame
Bližnjevzhodna četverica, ki jo sestavljajo EU, Rusija, ZN in ZDA, je danes izrazila "močno podporo" viziji ameriškega predsednika Baracka Obame za rešitev izraelsko-palestinskega konflikta.

Četverica je ob tem Izraelce in Palestince še enkrat pozvala, naj premostijo trenutne ovire in brez odlašanja ali predpogojev obnovijo neposredna dvostranska pogajanja, poroča STA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.