Svet
2 ogledov

Izrael odgovoril z bombami

gaza
1/7
Reuters
Neznanci so streljali na več vozil, ki so potovala v bližini meje z Egiptom. Umrlo je najmanj šest ljudi, več je ranjenih. Izraelska vojska po napadu bombardirala Gazo.

"Teroristi so streljali na avtobus, ki je bil na poti v Eilat, in izstrelili protitankovsko raketo v še eno vozilo. Istočasno je vojaška patrulja naletela na eksplozivno napravo," je podrobnosti napada opisala izraelska vojska. Ranjenih je bilo najmanj pet vojakov.

Napadalcev naj bi bilo več, izraelske varnostne sile pa so se podale na lov za njimi. Gre za prvi večji incident na izraelski meji z Egiptom v zadnjih letih. Kdo so napadalci, še ni znano.

"Koščki stekla so leteli naokoli"

V napadenem avtobusu so bili turisti, čeprav nekateri mediji poročajo, da naj bi bili med njimi tudi vojaki.

"Pogovarjal sem se z moškim zraven mene. Nenadoma smo slišali strele, sklonili smo se, koščki stekla so leteli naokoli. Zavedli smo se, da so nekateri ranjeni," je za BBC dejal eden izmed potnikov na avtobusu.

Bombardirali Gazo

Po napadu na avtobus je izraelski obrambni minister Ehud Barak napovedal, da bo Izrael odgovoril "z vso silo in odločnostjo". Izraelska stran je sporočila, da za napadom stojijo Palestinci, kar je palestinska vlada zanikala.

Zanikanje vpletenosti ni prepričalo Izraela. Njihova letala so v popoldanskih urah bombardirala Gazo. Palestinski viri navajajo, da je v letalskem napadu na Gazo umrlo najmanj šest ljudi. Med njimi vodja frakcije Ljudski komiteji odpora in še štirje člani, še poroča BBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.