Svet
10 ogledov

Izrael za premirje s Hamasom

Izraelski obrambni minister Barak (na sliki levo) naj bi bil zaslužen za premik Žurnal24 main
Predstavnik Egipta, ki posreduje v mirovnih pogajanjih med Izraelom in Egiptom, je sporočil, da je judovska država pripravljena na sklenitev premirja s skrajno palestinsko organizacijo Hamas.

"Izraelski voditelji so nas obvestili o svoji podpori in razumevanju egiptovskega predloga o premirju," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil neimenovani predstavnik Egipta. Izraelska vlada teh navedb ni ne potrdila ne zanikala. Tiskovni predstavnik izraelske vlade Mar Regev je dejal le, "da se pogovori med obema stranema nadaljujejo".

Obrambni minister kot golob miru
Predstavniki izraelskega obrambnega ministrstva pa so po ponedeljkovem obisku obrambnega ministra Ehuda Baraka v Egiptu sporočili, da bi dogovor o premirju lahko bil sklenjen v prihodnjih dnevih. Pot do premirja naj bi odprl ravno Barak, ki je menda odstopil od uradne izraelske zahteve po izpustitvi izraelskega vojaka, ki ga gibanje Hamas že več mesecev zadržuje v Gazi.

Dobri obeti za mir na Bližnjem vzhodu pa niso ustavili vojaške operacije izraelske vojske na območju Gaze. Samo v ponedeljek so bili ubiti štirje Palestinci, med njimi tudi 13-letni deček.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.