Svet
14 ogledov

Izraelci neusmiljeno nad Gazo

Napad v Gazi EPA
Število žrtev izraelskih napadov v Gazi narašča.

Še pred sončnim vzhodom je v izraelskem zračnem napadu na Gazo bilo ubitih osem članov ene družine, od tega pet otrok. V nadaljevanju obstreljevanja je skupno umrlo do 20 ljudi. Največ jih je umrlo v napadih na hišo in lokal v Kan Junisu, trdijo predstavniki Palestnicev.

Izraelska vojska je sicer v dobrih dveh dneh operacije Zaščitni rob, največje vojaške operacije v Gazi od leta 2012, ubila že najmanj 80 ljudi. Izraelska vojska je sporočila, da je ponoči napadla 322 ciljev na območju Gaze, od začetka operacije Zaščitni rob v torek pa skupaj 750.

Obljubljajo še hujše napade

Zaradi vse bolj zaostrenih razmer na območju Gaze se bo danes na zahtevo arabskih držav in generalnega sekretarja ZN Ban Ki Moona sestal Varnostni svet ZN.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je dejal, da bodo ofenzivo še razširili in jo nadaljevali, "dokler se ne prekine obstreljevanje našega naroda in se povrne mir". Podrobnosti ni pojasnil, je pa predsednik Šimon Peres za CNN dejal, da bi do kopenske ofenzive lahko prišlo zelo kmalu, če Hmasa ne prekine obstreljevanja Izraela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.