Svet
222 ogledov

Izraelci v zadnjem dnevu v Gazi ubili najmanj 127 ljudi

izraelski napadi na gazo
1/7
Profimedia
Izraelske obrambne sile so v zadnjem dnevu po podatkih palestinskega zdravstvenega ministrstva v Gazi ubile najmanj 127 in ranile 178 ljudi.

Izrael pa je danes sporočil, da je izraelska vojska so v bližini mesta Han Junis ubila tudi več borcev palestinskega islamističnega gibanja Hamas, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah izraelskih obrambnih sil so v raketnem napadu ubili Hamasovega ostrostrelca, pripadniki izraelske vojske pa so v Han Junisu napadli tudi oporišče Hamasove brigade Han Junis in zasegli več kosov orožja in vojaške opreme.

izraelski napadi na gazo | Avtor: Profimedia Profimedia

Več Hamasovih ciljev v bližini Han Junisa, kjer naj bi se po izraelskih trditvah zadrževalo večje število Hamasovih borcev, je napadla tudi izraelska mornarica.

Od začetka izraelskega obstreljevanja Gaze po Hamasovem napadu na južni Izrael 7. oktobra je po poročanju dpa umrlo 27.365 Palestincev, ranjenih je 66.630 ljudi.

izraelski napadi na gazo | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 8
  • bobubob 16:29 04.februar 2024.

    Živela Ukrajina ! Živel Izrael ! Obe državi se srčno borita proti napadalcu. In mi smo vedno na pravi strani, na strani naših ameriških prijateljev, nosilcev demokracije, miru in napredka. In - glejmo naprej, pustimo kar je bilo, zgodovino pa ...prikaži več naj razlagajo zmagovalci, ups, zgodovinarji.....saj se še spominjamo, kako to gre. Nekateri. Predvsem kandidati za samorazogljičevanje. Oz. za evtanazijo oz. za smrt z medicinsko pomočjo. Tudi za to že vemo, kako to gre. Cepljenje po DSOjih in to....

  • Naklonsky 15:50 04.februar 2024.

    Ljudi? Ali Hamasovcev oziroma teroristov?

  • Pierre 13:48 04.februar 2024.

    Glejte kako umira pravični in nikomur se ne zgane srce (Jakob Petelin Gallus)