Svet
12 ogledov

Izraelski napadi ne izbirajo tarč

Napadi v Gazi EPA
Skupno število žrtev izraelskih napadov na Gazo se je povzpelo na sto.

Izraelski zračni napadi na območje Gaze so danes terjali smrt najmanj osmih Palestincev. Med žrtvami je tudi sedemletni otrok, so sporočili iz bolnišnice v Gazi.

Kot je zatem sporočil minister za zdravje v tej palestinski enklavi Ašraf al Kudra, je s tem nasilje judovske države v štirih dneh terjalo 100 smrtnih žrtev. Pet žrtev je zahteval napad na hišo v Rafi na jugu območja Gaze, 15 ljudi je bilo ranjenih. Med smrtnimi žrtvami sta bila tudi sedemletni otrok in ženska. V hiši je živel domnevni skrajnež iz vrst Islamskega džihada Abdel Razak al Ganam, ki ga v času napada ni bilo doma.

Palestinski izstrelki niso zahtevali žrtev 

Izraelska operacija je sicer odgovor na rakete, s katerimi Palestinci obstreljujejo jug Izraela. Po podatkih izraelske vojske so palestinski skrajneži v tem času izstrelili 426 raket in granat, ki so padle na izraelsko ozemlje, 121 pa jih je prestregel protiraketni sistem.Palestinski izstrelki niso zahtevali smrtnih žrtev, je pa bil pozno v četrtek huje ranjen izraelski vojak, zgodaj davi pa moški, ko je raketa padla na bencinsko črpalko v mestu Ašdod.

Napad iz Libanona Izstrelek je davi priletel tudi iz Libanona. Kot je sporočila izraelska vojska, je izstrelek padel blizu Kfar Juvala, med krajema Metula in Kirjat Šmona na severu Izraela, pri čemer ni povzročil nobene škode.

ZDA bi bile posrednice 

Izrael je zaradi raketnih napadov iz Gaze, ki so najhujši po novembru 2012, vpoklical do 40.000 rezervistov in zagrozil s kopensko operacijo na območju. Ameriški predsednik Barac Obama pa je v telefonskem pogovoru z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem dejal, da so ZDA pripravljene posredovati pri doseganju dogovora o prenehanju sovražnosti.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.