Svet
8 ogledov

Izročitvi naj bi nasprotoval

(Foto: Antonio Bronić/Večernji list) Žurnal24 main
Ivo Sanader je na zaslišanju glede pranja denarja vse obtožbe zanikal. O izročitvi Hrvaški avstrijski organi pregona še molčijo.

Ivo Sanader je v novem zaslišanju preko videokonference zanikal pranje denarja. Preiskavo je proti njemu sprožilo tožilstvo v Innsbrucku na podlagi prijave ene od tirolskih bank.

Sanader je tožilstvo prosil, naj razpiše novo zaslišanje, na katerega bi se lahko primerno pripravil. To naj bi potekalo naslednji mesec. Državni tožilec Friderich König je potrdil, da pranja denarja sumijo še dve osebi, ena pa naj bi bila v sorodstvu z bivšim hrvaškim premierjem.

O Sanaderjevi izročitvi hrvaški tožilec ni želel govoriti. Po poročanju 24sata naj Sanader na izročitev ne bi pristal. Se pa izročitev oddaljuje tudi zato, ker ima primer pranja denarja, ki ga proti Sanaderju vodi avstrijsko pravosodje, prednost pred hrvaško zahtevo po izročitvi.

Včeraj imel čisto vest
Sanaderja, ki je še naprej v salzburškem izročitvenem priporu, je včeraj v povezavi z afero Hypo Alpe Adria že zaslišala preiskovalna komisija deželnega zbora avstrijske Koroške.

Sanader je poudaril, da nikoli ni prejel ali zahteval podkupnine ter da so vsi postopki zoper njega politično motivirani.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.