Svet
13 ogledov

Izsiljevalcem 17 tisočakov

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
10-letni nemški učenec je v strahu pred fizičnim nasiljem dečkom, ki so mu grozili, izplačal skoraj 17 tisoč evrov, ki jih je ukradel staršem.

Dečka so izsiljevali njegovi sosedje in še nekateri dečki iz skupne šole v starosti od 10 do 12 let. V začetku marca je eden od sosedov preplašenemu dečku zagrozil, da bo – če ne bo plačal denarja - nadenj poslal svojega starejšega brata, poznanega šolskega nasilneža. Da bi si kupoval mir, je izsiljevalcu 10-letnik vsake toliko časa moral prinesti določeno vsoto gotovine.

Izsiljevalci so se menjavali; najprej je fantek plačal sošolcu, ki ga je „branil pred nasilneži“, potem je plačal drugemu fantku, ki je grozil, da bo vse povedal njegovim staršem. Izsiljevalski otroci niso delovali organizirano, sporoča policija.

Možje postave dodajajo, da nasilne otroke ne bodo kazensko preganjali, saj gre za mladoletnike. „Dečkovi starši so doma puščali velike količine gotovine. Na ta način lahko razumemo, da niti niso opazili, da jim manjka velika vsota denarja,“ je povedal tiskovni predstavnik Baden - Württemberške policije.

Del denarja je policija vrnila dečkovim staršem, del pa so ga nasilni otroci zapravili – v glavnem za računalniške igrice.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.