Svet
13 ogledov

Izsiljevanje, ker ni prav napovedal nogometa

Zagrebški zapor Remetinec Željko Lukunić/PIXSELL
Trije srbski državljani, dva z bivališčem v Belgiji, so že tri mesece zaprti v hrvaškem zaporu Remetinec, ker so poskušali izsiliti denar od domiselnega in podjetnega zagrebškega gimnazijca, ki je prek svojih spletnih strani prodajal rezultate nogometnih tekem.

Podjetni srednješolec M. T. je konec lanskega leta ustanovil spletni strani www.zagrebkings.bloger.hr in www.offsidetrap.net, da bi unovčil svoje poznavanje nogometa. Za 50 do 500 evrov je zainteresiranim posredoval svoje napovedi rezultatov na osnovi spremljanja poškodb nekaterih nogometašev posameznih klubov, njihove forme in podobno.

Poziv z "Nizozemske"

Aprila letos je z njim stopil v stik moški, ki je pisal v ekavici in rekel, da je z Nizozemske. Potem ko mu je 19-letnik pojasnil, kako stvar deluje in da obstaja določeno tveganje pri takih napovedih in stavah, sta začela sodelovati. A ga je 3. maja pred šolo pričakal neznani moški in mu ukazal vstopiti v črn Ford Mondeo s srbskimi registrskimi tablicami.

Neznanec, je ugotovila policija, je bil 27-letni Boban Mičić, v avtomobilu pa je bil njegov leto dni starejši brat Davor in njun 39-letni prijatelj Slaviša Jevtić.

"Če ne plačaš ..."

"Pazi, da ne boš končal s svincem v telesu! Ne boš končal šole, če ne plačaš!" so mu pretili in poskušali izvedeti, iz katerega vira dobiva podatke. Niso mu verjeli, da gre za povsem njegovo oceno. Preden so se ločili, je trojica dala mladeniču vedeti, da so več dni spremljali njegov profil na Facebooku in vedo, kam pogosto hodi, kdaj ima v šoli test in na katero fakulteto namerava.

Prestrašen poklical policijo

Prestrašeni mladenič jim je obljubil plačilo in dogovorili so se za srečanje naslednji dan. A jih je pred tem prijavil policiji. Ko je bratoma izročil kuverto z lažnimi bankovci, so ju policisti vklenili, njunega pomočnika pa nekaj ulic naprej, kjer ju je čakal v avtomobilu.

Komentarjev 5
  • Alena 12:07 17.avgust 2012.

    pol maš pa slabo glavo...zamenjajSlovenski pravopis 2001 pretiti (4)ss--------------------------------------------------------------------------------pretíti -ím nedov. prêti -íte, -èč -éča; -íl -íla, -ít; pretênje; (-ít/-ìt) (í; ı̑ í) komu/čemu z/s kom/čim ~ neubogljivemu otroku s kaznijo; ~i nevarnost gripe ...prikaži več zapretíti -ím dov. zaprétil -íla, nam. zapretít/zapretìt; drugo gl. pretiti (í/ı̑ í) komu/čemu z/s čim ~ otroku s kaznijo; ~ s prstom zažúgati -am dov. -an -ana; zažúganje (ú; ȗ) komu skrivaj ~ otroku; poud. zažugati komu z/s čim ~ otroku s kaznijo |zagroziti, zapretiti|; poud. Zažugali so mu, da ga bodo kaznovali |zapretili| žúgati -am nedov. -ajóč, -áje; -an -ana; žúganje (ú; ȗ) komu jezno ~ sosedu; ~ s prstom; poud. žugati komu/čemu z/s čim ~ prestopniku s kaznijo |groziti, pretiti|

  • novak 10:58 17.avgust 2012.

    Dobro da tebi ni treba nikamor pogledat. Odlično zate, za tvojo okoilico pa je verjetno precej naporno imeti takega pametnjakoviča poleg sebe, kot si ti!

  • zic 10:50 17.avgust 2012.

    so mu grozili....to je pravilno in ne važi se in ne prepisuj...meni ni potrebno nikamor pogledati ker je vse v glavi kot samoumevno.