Svet
12131 ogledov

Izstopila iz pokvarjenega avtomobila, po napadu petih psov umrla

pes Profimedia
Na podeželskem severnem delu Floride je minuli vikend po napadu petih psov umrla poštna uslužbenka, zatem ko se je njeno vozilo pokvarilo.

61-letna Pamela Jane Rock iz Melrosa se je minulo nedeljo nahajala na območju Interlachen Lake Estates, potem ko se je njeno vozilo pokvarilo. Po pričevanju prič so okoliški prebivalci slišali klice na pomoč in kmalu zatem našli žensko na tleh s petimi psi, poroča CNN.

"Eden od sosedov je prinesel svoje strelno orožje in izstrelil več strelov v zrak in tla, da bi preprečil napad," je na novinarski konferenci v torek dejal namestnik načelnika okrožja Putnam, polkovnik Joseph Wells.

61-letnica preminila v bolnišnici, pse čaka evtanazija

Kljub strelom so morali sosedje posredovati in fizično odstraniti pse z ženske. Ob prihodu pristojnih služb so se psi že vrnili na lastnikovo posest, poštna uslužbenka pa je na tleh močno krvavela.

Rock so prepeljali v bližnjo bolnišnico in nato v kritičnem stanju prepeljali v center za travme v Gainesvillu. V ponedeljek zvečer je podlegla poškodbam, so sporočili iz šerifovega urada.

Začetni izsledki preiskave so pokazali, da so psi pobegnili z ograjenega dvorišča, potem ko so premaknili kamenje, ki je obkrožalo ograjo. Po napadu so na prizorišče poklicali delavce za nadzor živali, ki so prevzeli skrbništvo nad petimi psi, ki bodo po napovedih evtanazirani. Šerifov urad in služba za nadzor nad živalmi sta se v preteklosti že večkrat odzvala na sosesko zaradi klicev v zvezi z živalmi, čeprav ni jasno, ali so klici vključevali iste pse, je še dejal Wells.

Po podatkih, ki jih je ameriška poštna služba objavila junija, so leta 2021 v ZDA psi napadli več kot 5400 poštnih uslužbencev, še poroča CNN.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 1
  • bobubob 14:52 24.avgust 2022.

    Lastniki pa že iščejo nove 'ljubljenčke'...pasje seveda....