Svet
62 ogledov

Izterjevalec poplačal dolg sedmim ubogim družinam

razno 10.07.13. obup, zalost, stres, zenska, razocaranje, foto: shutterstock Shutterstock
Namesto da bi od sedmih družin izterjal dolg, je zasebni izterjevalec naredil nekaj, kar v današnjih časih ne vidimo pogosto. Poplačal je njihov dolg v skupni višini 300 tisoč srbskih dinarjev, kar je približno 2.600 evrov.

Srbski mediji so zgodbo zgrabili z odprtimi rokami. Vsi poročajo o altruistu, ki je namesto, da bi izterjal, dolg prevzel nase in ga poplačal.

"Začelo se je s tem, ko je na naš poziv v pisarno prišla ženska, ki je ob vstopu doživela blažji infarkt in smo morali poklicati rešilca. Uspela nam je razložiti, kako z družino težko živijo. Ne mož ne otroci nimajo službe, tistega dne pa se je pokvaril še hladilnik. Bila je obupana. Takrat sem se odločil, da prevzamem del njenega dolga," je povedal 31-letni Marko Vukićević.

"Ko sem se pred enim letom začel ukvarjati s tem poslom, sem na terenu srečeval številne ljudi, ki živijo v groznih razmerah. Na ta način smo obeležili prvo obletnico našega dela. Bolje tako, kot pa v kakšni gostilni " je še dodal Vukićević.

Pretresljive zgodbe

V pisarni so se lotili dela in izmed stotin primerov izbrali sedem najbolj ogroženih družin. Nekateri od njih so se primorani prehranjevati v javnih kuhinjah, med njimi je mati samohranilka, ki ji je sicer uspelo izšolati svoje otroke, a so ti brez služb, pa tudi vojni veteran brez dohodkov in moški, ki je že začel prodajati stvari iz hiše, da bi za družino lahko kupil hrano.

Ko je na podpis pogodbe poklical izbrano mati samohranilko, ga je pred vrati pisarne vprašala, kje bodo spali njeni otroci, če ji zaplenijo stanovanje. "Bila sem obupana. Takrat pa mi je Marko povedal, da bo prevzel del mojega dolga. Začela sem jokati, ker nisem mogla verjeti, da se mi to dogaja. Kdo danes še prevzema dolg od drugega?" je svojo zgodbo srbskim medijem pripovedovala obupana mati.

Ta še danes razmišlja, kako bi se mu zahvalila. Pravi, da si zase sicer luksuza ne privošči, a da bo Marku najverjetneje kupila čokolado.

Komentarjev 4
  • Odericco Mastrocceli 09:38 27.november 2013.

    eto .. ima nas još mnogo dobrih ljudi

  • Marjan Valič 09:06 19.julij 2013.

    še so na tem svetu dobri ljudje da se jim smilijo ljudje in otroci ki niso nič krivi kriu je kapitalistični sistem usa čast takim ljudem ki se jim smilijo revni ljudje

  • širhakl 17:57 17.julij 2013.

    Izterjevalec,rubežnik etc.Ako bi bila to zadnja in edina zaposlitev je ne vzamem,sem raje klošar.Prijatelj,odvetnik,jih naslavlja z kavboji,sploh Hojsove.