Svet
23 ogledov

Izživljali so se nad toples protestnicami

femen
1/6
Reuters
Znane ukrajinske toples protestnice iz politične skupine FEMEN, ki so izginile v ponedeljek v Minsku, so po 24 urah našli podhlajene, ostrižene in porezane v gozdu blizu mesta Gomela v Ukrajini.

Protestnice Ina Ševčenko, Oksana Šačko, Aleksandra Nemčinova in snemalka skupine FEMEN Kitty Grin so v ponedeljek zgoraj brez protestirale pred zgradbo KGB, ki naj bi bila simbol Aleksandra Lukašenka. Zavzemale so se za izpustitev političnih zapornikov, protest pa podkrepile tudi s transparenti, lažnimi Lukašenkovimi brki in kričanjem.

Ker protest oblastem ni bil všeč, so morale na zaslišanje na policijsko postajo, kjer so jih nekaj ur zadrževali policisti. Po odhodu s policijske postaje so se še javile svojim domačim, nato pa se je za njimi izgubila vsaka sled.

Od njih zahtevali sramotne stvari

Kot se je izkazalo kasneje, so neznanci dekleta potisnili v kombi ter jih odpeljali v gozd. Tam so se nad njimi izživljali. Ostrigli so jih in jim ukazali, naj gole hodijo po snegu. Mahati so morale z nacističnimi zastavami, vse skupaj pa so podkrepili še z grožnjami o smrti. Da je bilo vse skupaj še bolj boleče, so izživljanje snemali.

Ko jim je bilo dovolj, so jih strpali v kombi in jih odpeljali hladnemu jutru naproti. Na srečo so se javile domačim, ki so obvestili pristojne. Našli so jih v gozdu blizu mesta Gomela.

Komentarjev 1
  • mucamaca 07:37 22.december 2011.

    V totalitarni državi, nobena oblika resnice ni zaželena. Ker je veliko gnilega, naj bo raje skrito in pometeno pod tepih. Vse podobnosti....