Svet
1141 ogledov

Ja, Facebook zmore tudi to

Facebook Profimedias
Pojasnila so podali na zahtevo dveh ameriških senatorjev.

Družbeno omrežje Facebook lahko ugotovi, kje se nahajajo njegovi uporabniki, četudi ti izklopijo možnost izpisovanja lokacije, je tehnološko podjetje razkrilo v pismu ameriškim senatorjem.

Kot so pojasnili v Facebooku, lokacije uporabnikov izsledijo na podlagi različnih spletnih sledi, denimo označbe kraja na fotografijah, prijave ob dogodkih, kot so večerje, deljenja naslovov nakupov v sekciji nakupi, profilnih informacij. Poleg tega naprave ob povezavi na internet razkrivajo IP naslove, prek katerih je mogoče priti tudi do naslovov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izpostavljajo pozitivne učinke

Facebook je pojasnila o tem, kako lahko izsledi lokacije svojih uporabnikov, podal na zahtevo dveh senatorjev. Ob tem so v podjetju zatrdili, da ima to več pozitivnih učinkov. Uporabniku omogoča prikazovanje oglasov za bližnje trgovine, podjetju pa boj proti hekerjem in spopad z lažnimi informacijami.

"Ne da se izključiti sledenja. Nimamo nadzora nad svojimi zasebnimi informacijami," se je na družbenem omrežju Twitter na razkritje odzval republikanski senator Josh Hawley. "To je velika tehnologija. In zato se mora kongres odzvati," verjame.

Sasha Baron Cohen Kritik vse več Svet "Facebook bi še Hitlerju dovolil objavo oglasov"

V tehnološkem velikanu so sicer nedavno pojasnili, da so pripravljeni na uskladitev z zakonom o varstvu podatkov, ki bo v začetku leta stopil v veljavo v zvezni državi Kalifornija, kjer imajo sedež. Ta zakon bo uporabnikom interneta omogočil vpogled v to, katere podatke zbirajo tehnološki velikani in s kom jih delijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.