Svet
26 ogledov

Jadranka segla po ponaredku?

(Foto: Robert Anic/Pixell) Žurnal24 main
Kosorjeva se je znova zapletla. Fotoaparati so jo ujeli s torbico, ki spominja na izdelek visoke (in zelo drage) mode. Kosorjeva pravi, da je le imitacija, vendar v tem primeru premierki morda grozi celo zapor.

Poznavalci mode so postali pozorni na torbico, s katero se je hrvaška premierka Jadranka Kosor pred dnevi pojavila v javnosti. Torbica je zelo podobna modelu italijanske blagovne znamke Fendi, za katero pa je treba odšteti nekaj povprečnih plač, piše Jutarnji list.

Za kakšno torbico gre?
Premierkina črna torbica spominja na popularni Fendijev model pekaboo. Stane najmanj 2.000 evrov, lahko pa celo dvakrat več.

Za torbico se je treba  uvrstiti na čakalno listo, vsako posebnost v notranjosti se še dodatno plača, poroča 24sata.

Iz urada premierke so zato nemudoma demantirali ugibanja: premierka nosi zgolj imitacijo in ne original, je poskušala biti prepričljiva njena tiskovna predstavnica Martina Banić. Vendar pa je nošenje imitacij na Hrvaškem prepovedano, premierka pa tako očitno krši kar šest zakonov o intelektualnih pravicah, so Banićevo hitro podučili novinarji.

Tako je Banićeva morala kmalu demantirati še demanti: "Nisem rekla, da gre za imitacijo, temveč le, da gre za torbo, ki je zelo podobna izdelku Fendi."

Ni pa Banićeva znala pojasniti, kje in za kakšno ceno je Kosorjeva dobila trenutno najbolj vroč damski pripomoček na Hrvaškem. Na Državnem zavodu za intelektualno lastnino so za Jutarnji list dejali, da bi bilo za Kosorjevo bolje, če prizna, da ima original, saj bi z lastništvom ponaredka dajala zelo slab zgled drugim državljanom.

fendi peekaboo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Po hrvaški zakonodaji sicer imetniku ponaredka grozi tudi do triletna zaporna kazen, a se v veliki večini primerov konča le z zaplembo "dragocenega" izdelka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.