Svet
12944 ogledov

Jahta italijanskega poslovneža zgorela že na prvi plovbi

Požar na super jahti Reševalni pas/Twitter
45-metrska superjahta, ki jo je pred vsega enim mesecem v last dobil italijanski poslovnež Paolo Scudieri, je že na krstnem potovanju v Mediteranu dočakala klavrn konec. V okolici priljubljene Formentere se je namreč vžgala, ognjeni zublji pa so jo uničili. Na srečo ni bilo poškodovanih.

Ognjeni zublji so uničili 45 metrov dolgo jahto Aria SF, ki je bila zasidrana na zahodni obali Formentere na Balearskih otokih. Super jahta, ki je v lasti italijanskega poslovneža Paola Scudierija, je sicer bila na svoji prvi plovbi, potem ko jo je Neapeljčan v (trajno) last prejel pred enim mesecem.

Španska obalna straža je ob pozno popoldanskem četrtkovem klicu na pomoč skušala pogasiti požar, toda pri tem je bila neuspešna, tako da so ognjeni zublji lepotico povsem iznakazili. Sreča v nesreči je ta, da ob požaru poškodovanih ni bilo. Kot danes poročajo tuji mediji, je vseh devet gostov in sedem članov posadke požaru uspešno ubežalo. Ostanke pogorele jahte so prepeljali na Ibizo, dodatna sreča je tudi ta, da ni prišlo do izlitja goriva, je pa bila paluba super jahte povsem uničena, dodaja španski El Pais

Angleški tabloid Daily Mail piše, da je ocenjena vrendost jahta kar neverjetnih 23,5 milijona evrov ter da jo je Scudieri naročil že leta 2019, prejel pa šele pred dobrim mesecem. Zagorela je že na svoji prvi plovbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.