Svet
30 ogledov

Janez Pavel II. s čudežom do svetnika

Žurnal24 main
Po vsem svetu priljubljenega papeža Janeza Pavla II., po rodu iz Poljske, bodo za blaženega razglasili 1. maja. Razlog za njegovo beatifikacijo je čudežna ozdravitev redovnice.

Razlog, da bodo Janeza Pavla II. v rekordnem času razglasili za blaženega, je domnevno čudežna ozdravitev francoske redovnice Marie Simon-Pierre. Ta je zbolela za parkinsonovo boleznijo, a je nenadoma ozdravela. Benedikt XVI. naj bi že podpisal odlok o razglasitvi svojega predhodnika za blaženega.

Dolga leta parkinsonove bolezni
Janez Pavel II., ki je umrl 2. aprila 2005 je v zadnjih letih papeževanja močno trpel zaradi parkinsonove bolezni, ki je bila tudi posledica neuspešnega atentata leta 1981. Po 12 letih prikrivanja je Vatikan potrdil papeževo parkinsonovo bolezen leta 2003.

Francoska nuna je zatrjevala, da je bolezen nerazumljivo izginila le dva meseca po papeževi smrti, potem ko je ona osebno in njen samostan molil za Janeza Pavla II. Od Rimskokatoliške cerkve izbrani zdravniki so potrdili, da ni medicinskega pojasnila za ozdravitev, čeprav so se lani pojavili določeni dvomi o pravilnosti prvotne diagnoze.

Predhodno so kot možni datum za papeževo beatifikacijo omenjali 2. april, ko bo minilo šest let od smrti Karla Wojtyle, in sredino oktobra, ko bo obletnica njegove izvolitve za papeža. Wojtylo so za papeža izvolili 16. oktobra 1978.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.