Svet
9 ogledov

Janica Kostelić bo postala pomočnica ministra

Janica verjame v našo Tino in ji privošči vsaj eno olimpijsko kolajno. (Foto: Re Žurnal24 main
Najuspešnejša alpska smučarka v zgodovini olimpijskih iger se seli na hrvaško ministrstvo za znanost, šolstvo in šport, kjer bo postala svetovalka ministra za šport.

Hrvaški Jutarnji list poroča, da je minister za šolstvo in šport Predrag Šuštar na vlado poslal predlog za njeno imenovanje na ta položaj, ministri pa naj bi predlog potrdili na naslednji seji.

Neuradno naj bi se Šuštar in namestnik predsednika vlade Tomislav Karamarko o predlogu že uskladila. Da je pripravljena na novo vlogo in preobrat v svoji karieri pa je potrdila tudi Janica.

Njen glavni motiva pri tem je želja, da bi za razvoj športa na Hrvaškem prispevala tudi na drugačen način, piše Jutarnji list.

Pri tem se zaveda, da so pred njo številni izzivi, jasno pa ji je tudi, da njen novi posel ne bo športno igrišče: "Sprejela sem ponudbo, saj po športni karieri želim prispevati k razvoju športa na Hrvaškem, predvsem ko gre za mladino. Ta posel ni športno igrišče, kjer se počutim kot doma, zato pričakujem številne izzive. Skupaj s kolegi si želim šport približati vsem, predvsem mladim. Mislim namreč, da je šport zelo koristen za družbo kot celoto, seveda v kombinaciji z drugimi znanji, ki smo pridobili skozi življenje."

Dodala je, da so jo v zadnjih letih mnogi spraševali, zakaj ne sodeluje v športu na drug način in ljudem posreduje svoje izkušnje.

Imenovanje Kostelićeve se bo štelo v kvoto stranke HDZ, ki poudarja, da želi z imenovanjem nekoč vrhunske smučarke v vlado dokazati, da jim ne gre za strankarski interes, pač pa jim je pri kadrih pomembna kompetenca.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • dragec 09:57 26.april 2016.

    HDZ -zna se

  • Avatar olor
    olor 08:41 26.april 2016.

    Za politika je tako vsak dober, le da zna kimati.